FFK vant over Sogndal

Khalifa Jabbie (bildet) Scoret FFKs første mål da laget vant 3-1 borte over Sogndal.

FFK-RBK, Jabbie

Trond Amundsen

FFK trener Trond Amundsen

Fredrikstad ble på forhånd spådd en meget tøff kamp borte mot Sogndal. FFK gjorde spådommene til skamme og etter 30 minutter ledet gjestene fra Fredrikstad 2-0, etter scoringer av Khalifa Jabbie og Aleksander Ruud Tveter. Det siste kvarteret av første omgang kom Sogndal litt mer med i kampen, men gjestene ledet fortjent 2-0 til pause..

-Vi er veldig gode den første halvtimen, og klarer å holde oss til kampplanen, så syns jeg vi blir litt lave det siste kvarteret, sier FFK trener Trond Amundsen til NRK.

Første borteseier

Sogndal kom mer med etter pause og skapte et par farlige muligheter i åpningen av omgangen, blandt annet etter dødball situasjoner. Og etter 61 minutter skapte Sogndølingene ny spenning i kampen da Ulrik Flo lobbet ballen over FFK keeper Jon Knudsen. Fredrikstad beholdt alikevel roen og fem minutter før slutt avgjorde Ole Jørgen Halvorsen da han satte inn 3-1 mot sine gamle lagkamerater, og sikret FFK sin første borteseier for sesongen.

-I andre omgang får de satt litt press på oss. De slår mye langt, noe som fører til en del dødballer, og der skaper de en del. Etterhvert finner vi roen og jeg syns det er fortjent at vi får 3-1, avslutter Amundsen til NRK.

Fornøyd Tarik

Tarik Elyounoussi var svært fornøyd med både seieren og lagets innsats etter kampen.

- Det er en slitekamp, men vi jobber knallhardt og scorer på de sjansene vi får, og vi er dessuten smarte i spillet vårt. Jeg syns vi vinner fullt fortjent, sier Tarik Elyounoussi

Med seieren over Sogndal passerte FFK Lillestrøm på tabellen og klatret samtidig opp fra direkte nedrykksplass. FFK ligger nå på 14. plass med tolv poeng etter 13 spilte kamper.