– Ikke vits i å holde gutta nede

Sarpsborg 08 har scoret 16 mål på fire kamper. Men trener Roar Johansen er ikke redd for at den gode formen skal gå til hodet på spillerne.

Roar Johansen, Sarpsborg 08

Sarpsborg-trener Roar Johansen ønsker å fortsette den gode trenden.

Tromsdalen ligger like over nedrykksplassene i 1. divisjon, og ønsker de poengene de kan få for å trygge plassen i divisjonen.

Det kan føre til en svært vanskelig hjemmekamp for forhåndsfavorittene Sarpsborg 08 tror treneren.

– Tromsdalen er et lag som er spillemessig bra, men de har vært inne i en periode med litt stang ut og enkle mål bakover. Vi må ned i kjelleren for å få med oss tre poeng, sier Johansen til sarpsborg08.no.

Sarpsborg 08 er inne i en veldig god periode, og har scoret 16 mål på de siste fire kampene. Men Johansen er ikke redd for at spillerne hans skal ta av – snarere tvert imot.

– Det er ikke noe vits i å holde gutta nede nå, det er bare å bygge opp om alt som skjer. Det er sjeldent en bra løsning å trykke ned folk som er gode, vi må sørge for å gjenskape det gode, sier han til nettsiden.

Mangler nøkkelspillere

Etter 4–3 seieren over serieleder Start i forrige serierunde, har opprykksfeberen for alvor inntatt Sarpsborg igjen.

Men to av de store profilene fra den kampen er uaktuelle mot Tromsdalen.

Tom Erik Breive som slo frisparkene både da Starts Rolf Daniel Vikstøl scoret selvmål, og da Mohamed Elyounoussi økte ledelsen for Sarpsborg, er ute med problemer i låret.

Også målscorer Elyounoussi er borte. Han har vært på landslagssamling hele helgen, og spilte 45 minutter da det norske G18-landslaget slo Skottland 3–2 lørdag.

Berat Jusufi, som har stått bak tre målgivende pasninger på de to siste kampene, har slitt med en skade, og virket uaktuell etter treningen fredag. Lørdag ble det imidlertid klart at han allikevel er kampklar og med i Sarpsborgs tropp.

Kampen starter klokken 18.00 på Sarpsborg stadion.

Berat Jusufi, Sarpsborg 08

Forsvarsspiller Berat Jusufi var tvilsom til kampen mot Tromsdalen, men har fått en plass i troppen.