Hopp til innhold

Kvinne i niqab angrepet av mann

En kvinne med niqab og barnevogn skal torsdag ha blitt utsatt for vold i Sarpsborg.

Espen Fronth-Andersen

Politibetjent Espen Fronth-Andersen.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Politiet ønsker nå tips i saken som skal ha skjedd i sykehuskrysset i Sarpsborg klokken 14.10 torsdag ettermiddag, skriver sa.no.

Kvinnen var i dag på politistasjonen i Sarpsborg og anmeldte forholdet.

– I forbindelse med at hun gikk over gangfeltet ble hun overfalt av en mann som forsøkte å rive av niqaben som hun hadde på seg. Kvinnen klarte å forhindre dette og mannen gikk da videre, sier politibetjent Espen Fronth-Andersen til NRK.no.

Politiet mener at hendelsen er rasistisk motivert.

– Det er ingen ting som tyder på noe annet enn det. Det er ikke sagt noen ting, det er kun handlingen midt i fotgjengerfeltet som ble utført, sier han.

Ber om tips

Front-Andersen sier at politiet ser alvorlig på saker som omhandler hatvold, og sier at det har blitt iverksatt full etterforskning etter at de mottok anmeldelsen.

– Vi ser alvorlig på denne type saker. Det er også grunnen til at vi går ut og ber om vitner til episoden. Det var en bilist som tok kontakt med kvinnen etter hendelsen, som kanskje kan ha sett hva som skjedde, sier han.

Mannen som angrep kvinnen skal ha nordisk utseende, være 30-35 år gammel og ha vært kledd i lys blå dongeribukse og jakke.

Verken kvinnen barnet ble fysisk skadet i forbindelse med voldsepisoden.