Hopp til innhold

18-åring omkom i arbeidsulykke

Mannen havnet i klem på et transportbånd på Skedsmo pukkverk.

Skedsmo pukkverk

Ulykkesområdet er stengt av etter ulykken.

Ulykken skjedde ved 12-tiden mandag formiddag. Den 18 år gamle mannen var i et vanlig arbeidsforhold på pukkverket, opplyser Arbeidstilsynet.

Politiet har sperret av området og har startet kriminaltekniske åstedsundersøkelser.

Ingen øyevitner

– Mannen har fått armen i transportbåndet. Vi har snakket med de ansatte, og det ser ikke ut til at det har vært øyevitner til ulykken, sier Arild Rud, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt.

De pårørende og ansatte ved pukkverket er tatt hånd om av kriseteamet i kommunen.

Arbeidstilsynet har vært på ulykkesstedet sammen med politiet mandag.

– Jeg har vært der oppe og har fått et overblikk over det som har skjedd. Mannen er dratt inn i transportbåndet ved endevalsen. Vi skal tilbake til pukkverket seinere men gjør ikke noe mer i dag. I dag er det viktigere at de ansatte tar vare på seg selv, sier Jard Johansen, seniorrådgiver ved Arbeidstilsynet i Østfold og Akershus.

Alvorlige ulykker

Skedsmo pukkverk har vært i drift siden 1960 og har 15 ansatte. Det har vært flere alvorlige ulykker ved pukkverk i Norge de siste årene. Jard Johansen i Arbeidstilsynet mener likevel ikke pukkverk er overrepresentert i arbeidsulykker.

– Men når det først skjer ulykker i pukkverk er det alvorlige ulykker. Det er sterke krefter i bevegelse, sier Jard Johansen.

Skedsmo pukkverk

En mann døde mandag formiddag av skadene han pådro seg i en arbeidsulykke på Skedsmo pukkverk.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.