Hopp til innhold

Sju personer til sykehus etter konserten

Ikke alle beliebers kom like helskinnet fra konserten på Telenor Arena tirsdag kveld. Kaoset startet på veien ut, da noen syntes de så Bieber vinke.

Justin Bieber

Synet av det fansen trodde var Bieber skapte kaoset på vei ut av Telenor Arena.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hele 23.000 fans møtte opp til Bieber-fest ved Telenor Arena, tirsdag kveld. De fleste kunne reise fornøyde hjem etter konserten, men ikke alle kom seg helskinnet igjennom havet av Beliebers.

Trodde de så Bieber vinke

Konserten var slutt og folk var på vei ut da noen fra publikum syntes de så Bieber vinke fra et vindu. Hysteriet spredde seg raskt, og flere fra publikum begynte å snu i køene for å få et siste glimt av stjernen.

– Det var stor klemfare og flere ble klemt i folkemengden, forklarer Tomm Berger, innsatsleder ved Asker og Bærum politidistrikt.

Politiet forsøkte å henvende seg til publikum via høyttaler, megafon og på Twitter, med informasjon om at Bieber hadde forlatt arenaen, men innen kaoset tok slutt var sju personer på vei til sykehus for behandling.

– Mange forlater området samtidig. Vi kan ikke styre utslipp like godt som innslipp. Vi forsøkte å være i forkant for å unngå klemskader, men enkelte fans begynte å oppføre seg unormalt, forteller Berger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Justin Bieber fans

Det meste gikk bra på vei inn til arenaen og under konserten. På veien ut var det derimot vanskeligere å kontrollere fansen.

Foto: NRK

I følge Aftenposten frykter Berger at noen bevisst har forsøkt å lure fansen ved å vinke fra vinduet. Han advarer mot å fare med løgn og spre rykter, og minner om at det kan skape farlige situasjoner, som på tirsdag.

Han ber også folk holde seg i ro inntil de er ute av konsertområdet.

Tok pusten fra fansen

Begeistringen var stor for å se Bieber. For enkelte ble konsertopplevelsen viktigere enn både kropp og helse. Tilsammen ble 80 tilskuere behandlet for blant annet utmattelse av helsepersonell på stedet.

Politiet har derimot ikke registrert tilfeller av alvorlige skader fra konserten, forteller Berger.

I tillegg til mindre uhell ble tilsammen 50 personer bortvist fra området, blant annet på grunn av tyveri og salg av falske billetter.

Les: Bieber er endelig i Norge