Hopp til innhold

Kadra ble banket opp

Norsk-somaliske Kadra ble natt til torsdag overfalt og banket opp av somaliske menn som anklaget henne for å ha fornærmet Koranen.

Kadra
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Kadra ble landskjent da hun med skjult kamera avslørte imamers holdning til omskjæring i TV 2-programmet Rikets tilstand for syv år siden. Natt til torsdag ble hun overfalt på åpen gate i Oslo av menn som anklaget henne for å ha fornærmet Koranen.

-Sparket og slo

-De sto i ring rundt meg og sparket og slo. Noen ropte vers fra Koranen, andre slengte skjellsord, sier Kadra til Dagsavisen. Tidligere denne uken utfordret hun kvinnesynet i Koranen i et intervju med magasinet WHERE2GO, som igjen ble plukket opp av VG. Det er Koranens syn på kvinner som bør fortolkes på nytt. Det er lite plass til den moderne kvinnen i Koranen, sa Kadra.

-Krenkelse av ytringsfriheten

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen mener angrepet på Kadra er en svært alvorlig krenkelse av ytringsfriheten. -Dette er et angrep på norske verdier. Men disse verdiene er også universelle. Derfor et dette et universelt angrep mot kvinner og en krenkelse av ytringsfriheten, sier Hanssen til VG. Han reagerer med sinne over voldshandlingen.

-Jeg er opprørt og forbannet over at meninger blir møtt med vold. Selv om vi skal ha et tolerant Norge, så skal vi ha null toleranse for intoleranse, sier Hanssen.

(©NTB)