Hopp til innhold

Ber vitner melde seg

Politiet etterlyser vitner til overfallet på den norsk-somaliske kvinnen Kadra Yusuf i Oslo sentrum natt til torsdag.

Kadra Yusuf
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

- Vi ønsker at folk som har sett hendelsen, tar kontakt med vakta på Sentrum politistasjon, sier politioverbetjent Janne Stømner til NTB.

Hun opplyser at politiet har snakket med Yusuf og har en avtale
om at hun skal komme til Sentrum politistasjon for å inngi en
anmeldelse i løpet av fredag.

Politiet undersøker nå om det er videoer i nærheten av stedet der overfallet skjedde i Møllergata. Foreløpig har ikke politiet opplysninger om hvilke personer som gikk til angrep på kvinnen.

Etter avhøret av Yusuf vil politiet foreta en trusselvurdering, og ta stilling til om det skal settes i verk spesielle tiltak for å beskytte henne.

Ministeren reagerer

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen reagerer med sinne på at norsk-somaliske Kadra Yusuf ble overfalt og banket opp på åpen gate.

Kadra Yusuf ble kjent da hun for sju år siden avslørte at flere imamer i Oslo var positive til omskjæring av kvinner. Denne uken sa hun at kvinnesynet i Koranen bør tolkes på nytt.

Ministeren mener at overfallet kan ødelegge nordmenns syn på norsk-somaliske ungdom.

- Jeg blir sint, men også veldig lei meg, for jeg vet jo at det finnes så utrolig mye flott norsk-somalisk ungdom. Særlig unge somaliske gutter blir allerede møtt med mange negative holdninger, og faren er nå at de blir møtt med forsterka negative holdninger. Det gjør meg veldig lei meg at dette kan ramme alle unge norsk-somaliere, sier han.