Fatland slakterier må betale seks tusen kroner dagen inntil matvarehygienen er blitt bedre. Det sier seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo, Oddrun Espelund.
- Det går på grunnleggende ting som skal være på plass for å sikre hygienisk drift. Det gjelder vedlikehold, renhold, skadedyrssikring og rutiner for å skille mellom rene og urene soner i produksjonslokalet.
- Nedslitte, urene lokaler
Fatland er Oslos eneste slakteribedrift og ligger i "Kjøttbyen" på Furuset.
Slakteriet lager kjøttvarer for en halv milliard kroner i året og selger dem i butikken som pålegg og middagsvarer fra Skjeggerød.
Men deler av slakteriet er så nedslitt at lokaler ikke kan vaskes rent som de skal, mener Mattilsynet.
Smittefare med rotter
Rust og maling flasser av, i tillegg til at innlastingsporter er utette slik at mus og rotter kan bringe med seg smitte inn i lokalene.