Hopp til innhold

Alle flagg lov på 17. mai

Oslos ordfører Fabian Stang går imot 17. mai-komitéen og slår fast at det kan brukes alle typer flagg i barnetoget 17. mai.

17. mai i Oslo
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Mens 17. mai-komitéen har holdt fast på at andre lands flagg ikke er tillatt på nasjonaldagen, slo Oslos ordfører i går kontra.

- Vi oppfordrer til at man bruker det norske flagget, og så er det viktig å fastslå at 17. mai ikke er en forbudsdag, så det er ingen forbud, men vi oppfordrer barna til å gå med det norske flagget, sa Fabian Stang til NRK.

Oppfordret til andre flagg og drakter

For drøyt to uker siden foreslo Norsk innvandrerforum at elever med minoritetsbakgrunn burde få muligheten til å vise hjemlandets flagg og drakter under barnetoget og feiringen av 17. mai i Oslo.

Organisasjonen mente dette vil gjøre 17. mai feiringen mer fargerik og inkluderende. Men forslaget fikk ikke mye støtte av 17. mai-komitéen og leder Aamir Sheikh.

- Det er jo Norges nasjonaldag, og derfor er det viktig at vi slår ring rundt den dagen og bærer det norske flagget, mener Sheikh.

Ordfører Fabian Stang sa tidligere denne uken til VG at andre flagg ikke skal være tillatt i barnetoget, men nå nå snur altså ordføreren og fastslår at alle flagg er tillatt i hovedstadens barnetog.

Les mer: To av tre vil kun ha norske flagg