Hopp til innhold

Drosjesvindler på rømmen

Hovedmannen i den mye omtalte drosjesvindelen i Oslo har rømt fra landet. 35-åringen har rett og slett forsvunnet.

Drosje
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Alarmen gikk først da han ikke møtte til soning av straffen.

Lurte unna over hundre millioner

Mannen drev på det meste med 13 drosjebiler. I de sju årene fra år 2000 skal han og en lang rekke sjåfører ha lurt summen på over hundre millioner kroner unna beskatning.

I rettssaken i januar i fjor innrømmet 35-åringen regnskapsjuks for å skjule svart kjøring, trygdejuks, pengesmugling og ulovlig oppbevaring av våpen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se video: Taxi-svindler på rømmen

Video nsps_upload_2009_5_8_18_58_30_333.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tingretten dømte ham til to år blant annet fordi han fortsatte å kjøre svart etter at han ble avslørt av skattemyndigheter og Økokrim.

Forsvunnet

Politiet sier de gjør det de kan for å få tak i 35-åringen som er norsk statsborger, men født i Pakistan, hvor han også skal ha eiendom. Han er i tillegg til alt annet anmeldt for skattesvik av politiet. Skal staten ha noe håp om å få igjen millionene som er svindlet bort må han bli tiltalt og dømt for dette her hjemme i Norge.

LES: Jakter på taxipenger i Pakistan

Men politiadvokat Ragnvald Brekke vil ikke uttale seg om hvor 35-åringen kan ha gjemt seg. Brekke vil heller ikke intervjues på radio, men sier at politiet har satt i gang de prosesser som er nødvendig for å kunne straffeforfølge den tidligere drosjeeieren.

Fikk beholde passet sitt

Det som er klart i saken, er at politiet ikke hadde beslaglagt mannens pass, slik de kan.

Politiadvokat Ragnvald Brekke sier politiet ikke har hatt noen grunn til å mistenke at 35-åringen skulle rømme fordi han i rettssaken tilsto alle tiltalepunkter og heller ikke anket dommen, selv om den var streng.