Hopp til innhold

Blir vann i badet

Sagene folkebad kan stå ferdig sommeren 2011.

Sagene bad
Foto: 1996-98 AccuSoft Inc., All rights reserved

Badet har vært stengt siden år 2000, men nå er den private eieren Bjarkø Eiendom i gang med rehabiliteringen som skal tilbakeføre bygningen til slik den så ut i 1920-årene.

Bygningen skal etter planen romme en barnehage, et barnebasseng og en takterrasse i tillegg til det gamle svømmebassenget.

Viktig historie

Sagene bad
Foto: W. Råger, 1950/Oslo Museum

Opprinnelig var tanken at det historiske badet skulle bli et Spa-tilbud, men etter kontakt med historielaget ble de planene lagt vekk.

- Jeg synes det var feil fordi et Spa vil ekskludere eldre, som kanskje ikke har så god råd, i tillegg til barn som bråker en del. Derfor synes jeg at et folkebad var helt riktig, sier eier Trygve Bjarkø.

Det er også planlagt et soldekk på taket, som også skal brukes som uteområdet av barnehagen. Men foreløpig har ikke soldekket blitt godkjent av byantikvaren, og barnehagen er ikke godkjent av kommunen. Samtidig koster arbeidene mye penger. Bygget kostet 550.000 kroner, men en tilstandsrapport viser at det vil koste 30 millioner kroner å restaurere bygget tilbake slik det var.

Dyrt

- Det er nok mulig å gjøre bygget ferdig for 30 millioner kroner, men for oss betyr kvalitet mye på slike arbeider. derfor tror jeg vi heller sier nærmere 50 millioner kroner, sier Bjarkø.

Foreløpig har det offentlige bidratt med fire millioner kroner. Uansett tror eieren at de meste er på plass i 2010.

- Da tror jeg vi har de fleste papirene i orden slik at vi kan bygge for fullt. Planen er å ha det ferdig høsten 2011, avslutter eier Trygve Bjarkø.

Sageme bad
Foto: 1996-98 AccuSoft Inc., All rights reserved