Hopp til innhold

For lite miljøfokus i Oslopakke 3

Naturvernforbundet mener det legges skuffende lite vekt på miljøet i Oslopakke 3.

Illustrasjonsfoto
Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

I en høringsuttalelse slakter naturvernerne den tunge satsingen på E18 vest for Oslo som fører til økt forurensning og klimautslipp.

– Dette er verre for klima og miljøet i Oslo enn det kompromisset som lokalpolitikerne gikk inn for i 2006, sier Holger Schlaupitz i Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.

Les også: Ny E18 vil øke trafikken

Statens vegvesen kom i følge Schlaupitz med en utredning i sommer som viser at alle alternativene for uybygging av E 18 vest for Oslo gir økte utslipp.

– Oslopakke 3 er ikke i tråd med det klimamålet som er satt for Oslo spesielt og Norge generelt. Her snakker vi om en veiprosjekter som vil gi flere biler i Oslo og det er ikke noe godt klimatiltak, sier han.

Nedprioriterer kollektivtilbud

De store veiprosjektene er fastholdt. Dessuten er E 18 vest for Oslo fremskyndet og det er et veldig dyrt prosjekt, i følge Schlaupitz..

– Det er også andre veiprosjekter som er veldig dyre som gjør at andre gode formål faller ut. Dette gjelder foreksempel satsing på sykkelveier og kollektivtransport som da er nedprioritert. Vi må opproiritere tiltak for syklister, gående og kollektivtransport. Det er dessverre noe vi ser at ikke skjer i det forslaget som ligger på bordet nå.

Les også: Oslopakke 3 krymper

Les også: Sterk uenighet om Oslopakke 3