Hopp til innhold

Vil legge ned barnebondegård

Kampen økologiske barnebondegård kan bli nedlagt. Bydel Gamle Oslo må spare penger og vurderer å legge ned flere tilbud for barn og unge i bydelen, som ikke er lovpålagte.

Kampen økologiske barnebondegård er et av bydelens tilbud for barn og unge. På gården kan de bli kjent med de norske gårdsdyrene.

Gården ligger midt blant bygårdene på Kampen i Oslo. Den åpnet i 1991 og har besøk av over 20.000 barn og unge i året. Nå kan den bli lagt ned.

– Tragisk

Kjersti Kvernhaugen som er ansatt på gården synes det er utenkelig at et slikt tilbud kan bli lagt ned.

– Det å få møte dyr i hverdagen betyr veldig mye for mange, flere bor i blokker hvor det ikke lov til å ha kjæledyr. Det er et unikt tilbud med en gård midt i Oslo. Man må reise veldig langt for å finne et tilsvarende tilbud, sier hun.

Video Vil legge ned barnebondegård

Se video: Bydel Gamle Oslo må spare 22 millioner kroner i år, og Bydelsdirektøren foreslår å legge ned barnebondegården.

Ikke lovpålagt tilbud

Bydel Gamle Oslo må spare 22 millioner kroner i år, og bydelsdirektøren foreslår da å legge ned barnebondegården.

– Vi må spare penger, og det er dessverre sånn at de tilbudene som ikke er lovpålagte er de som er mest utsatt for kutt, sier bydelsdirektør Lasse Østmark.

Direktøren vil fremme forslaget ved neste bydelseutvalgsmøte.

– Ikke aktuelt

Nestlederen i bydelsutvalget i Gamle Oslo synes det er veldig rart at bydelsadministrasjonen foreslår dette.

– Vi vil gå imot forslaget. Også tidligere er det foreslått å skjære ned, det er blitt avvist av politikerne, sier Randi Rørvik (SV).