Hopp til innhold

Tyver stjal universalnøkkel fra Posten

Tømte flere tusen postkasser for brev og verdisaker.

postkasse

I følge Posten fikk tyvene tak i nøkkel til minst 4.000 hustander i Oslo, da de brøt seg inn i en postbil i slutten av april.

Foto: Illustrasjonsfoto: Pål Cato Strid

Tyver fikk kloa i postbudets universalnøkkel og tømte postboksene til flere tusen personer i Oslo. En av dem var, Lasse Szabo, som fikk frastjålet sitt nye VISA-kort.

– Det er en tankevekker. Jeg ble litt bekymret når jeg tenkte på at det kunne vært tappet for beløp i forbindelse med internettkjøp, sier Szabo.

Passet til 4.000 husstander

Han var ikke den eneste i oppgangen som hadde blitt frastjålet post. De samme tyvene hadde herjet hos alle naboene, etter at de klarte å få tak i en av Postens universalnøkkel.

Det synes Lasse Szabo er merkelig.

– Det har sikkert ikke skjedd med vilje, men det er jo et tankekors. De kanskje burde gjøre en litt bedre jobb med på passe på tingene sine. Særlig når det er snakk om store verdier, sier han.

Ifølge Posten fikk tyvene tak i nøkkel til minst 4.000 hustander i Oslo, da de brøt seg inn i en postbil i slutten av april.

– Postbudet var ute på rute, og hadde låst bilen og gått for å levere post. Da hadde noen brutt seg inn i bilen mens den sto låst, sier informasjonssjef i Posten, Jørn Michalsen.

Hva gjorde Posten med dette?

– Først anmeldte vi det til politiet. Så skrev vi brev til de postmottakerne det gjaldt og sa fra at nøklene var blitt borte. Vi ba samtidig om at kunder som så noe mistenkelig skulle gi beskjed til politiet, sier Michalsen.

Ble tatt

Heldigvis fulgte naboer godt med. Ifølge etterforskningsleder ved Manglerud politistasjon, Trond Vennatrø, fikk de raskt tips om to mistenkelige menn i tredve åra, som stadig ble sett i oppgangen.

– Den personen vi pågrep var i besittelse av brev som tilhørte Liakollen og Høgåsen borettslag. Jeg har ikke antallet, men han hadde flere brev i sekken da han ble pågrepet, forteller Vennatrø.

Universalnøkkelen ble senere funnet hjemme i leilighetene til den av de to tyvene. Begge er gjengangere hos politiet, og de er nå anmeldt og tyvgodset levert tilbake.

Men selv om han fikk igjen VISA-kortet har tyvens offer, Lasse Szabo, har fått seg en støkk.

– Ja, jeg er litt mer restriktiv på hva jeg sender. Jeg vil nok bruke mail i større grad istenfor vanlig post, sier han.

Les flere nyheter fra Oslo og Akerhus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.