Hopp til innhold

En byråkrat-burger, takk!

De er vanligvis begravd i papirarbeid bak en kontorpult. Men tirsdag ble 200 byråkrater kastet ut i felten for å skaffe seg erfaring.

Tor Arne Berge

Tor Arne Berge var en av flere hundre byråkrater som ble utplasert i 59 bedrifter i Norge torsdag.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

På Mcdonald's Gardermoen står Tor Arne Berge og knoter med kassa. Tirsdag var han en av flere hundre byråkrater som ble utplasert i 59 bedrifter i Norge.

– Jeg er her i praksis jeg, så dette kan ta litt tid. Dette systemet skjønner jeg ingenting av, sier han og smiler unnskyldende mens han tar i mot penger fra en kunde.

For til vanlig er Tor Arne Berge seniorrådgiver i Nærings-og handelsdepartementet.

– Jeg sitter som regel på kontor. Det er en hektisk hverdag der også, men du har ikke kundene så tett innpå deg. Du kan sette deg tilbake og tenke litt, mens her er det trykk hele tiden, forteller han.

Se video

Video En byråkratburger, takk!

200 ansatte i Nærings- og handelsdepartementet byttet ut dressen med arbeidsklær tirsdag.

Fra dress til arbeidklær

Ansatte i Nærings- og handelsdepartementet , både byråkrater og politisk ledelse, besøkte store og små virksomheter over hele landet denne dagen.

Hensikten er å åpne dørene inn til departementet for aktører i næringslivet, og til sammen 200 personer byttet fra dress til arbeidsklær.

– Jeg er sikker på at dette er nyttig for oss, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Han håper det har vært en lærerik dag for alle parter.

– For det første kan dette føre til helt konkrete forslag fra bedriften til departementet om hva vi bør jobbe med. For det andre er dette en god måte for oss å finne ut hva slags behov næringslivet har, forteller Giske.

Nyttig lærdom

Tilbake på Mcdonald's Gardermoen, begynner seniorrådgiver Tor Arne Berge å få draget på salg av burgere.

– Men jeg blir stresset når køen bare blir lengre og lengre, sier han og skuer nervøst utover lokalet.

For selv om praksisen er nyttig for kontorrottene, er det kansje greit for bedriftene at det kun er snakk om en dag.

– Jeg beroliger kundene med at det ikke er jeg som har laget maten, men det har vært veldig lærerikt, avslutter han.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på facebook og twitter.