Hopp til innhold

Hevder drapet var et uhell

Drapet på den 36-årige mannen på Mortensrud tirsdag var et uhell, har den siktede kvinnen forklart i avhør.

Drap Mortensrud
Foto: Nyhetsspiller / NRK

Kvinnen ringte selv til politiet etter at hun skal ha slått en 36 år gammel mann til døde med en hammer på Mortensrud tirsdag formiddag.

Under et over fem timer langt avhør samme kveld, sa kvinnen at det hele var et uhell og at hun ikke mente å drepe mannen.

– En tragedie

Kvinnen ventet på kjøkkenet i leiligheten til politiet kom, og hun ble pågrepet uten dramatikk.

– Det var ikke meningen at det som skjedde skulle skje. Det er en personlig tragedie og en tragedie for kvinnens familie, forteller 34-åringens forsvarer, advokat Siri Barfod.

Kvinnen har uttrykt et ønske om å skjerme ektemannen og de to barna, som ikke var hjemme i rekkehuset på Mortensud da drapet skjedde.

Ikke tatt stilling til skyldspørsmål

Advokaten vil ikke å si noe om foranledningen til drapet eller relasjonen mellom offeret og drapssiktede. Politiet beskriver de to som bekjente.

Den siktede kvinnen skal i avhør ha gitt uttrykk for at hun ikke husker alt som skjedde.

– Hun har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet ennå. Det vil bli gjort når siktelsen og etter hvert en tiltale kommer, sier Barfod.

Begynner å danne seg bilde av motiv

Ifølge politiet skal kvinnen i nye avhør. De er sparsomme med opplysningene om avhøret som ble foretatt i går.

– Det begynner å danne seg et bilde av motivet, men vi får ikke ute med noe rundt dette på nåværende tidspunkt, sier leder for Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Også kvinnens ektemann er avhørt av politiet. Det kan også bli aktuelt med flere avhør av ham, han har status som vitne i saken.

Les flere nyheter fra Oslo og Akerhus. Følg NRK Østlandssendingen på Twitter og Facebook.