Hopp til innhold

Full uvisshet om TT-kjøring

Flere hundre brukere av TT-tjenestens arbeids og utdanningsreiser for funksjonshemmede aner ikke når de kommer seg på jobb eller skole i dag. Det hevder Blindeforbundet.

Handikap.

Flere av dem som benytter av TT-kjøringen i Oslo er skeptiske til de nye kontraktene som trådte i kraft 01.01.11. (Illustrasjonsfoto).

Foto: Colourbox.com

Aage Auby er selv blind og har siden tirsdag forrige uke prøvd å finne ut av når han blir hentet på årets første arbeidsdag. Etter flere telefoner er han både i villrede og veldig irritert.

Aage Auby

Aage Auby.

Foto: Knut-Martin Løken/NRK

– Jeg ringte til det nye kjørekontoret for arbeids og utdanningsreiser i Oslo i romjulen for å bestille en tur etter nyttår. Jeg fikk beskjed om at jeg ville bli ringt opp igjen dagen etter for å få vite når jeg ble hentet, sier Aaby.

Men han ble ikke ringt opp igjen, så han ble nødt til å kontakte dem på nytt. Da fikk beskjed om at de ikke visste når han kunne bli hentet, men han kunne ringe dem på søndag for å få endelig beskjed.

– Jeg gjorde som de sa, men da var kontoret stengt, sier Auby.

Påstår at de har åpent hele uken

Ifølge Oslo kommmunes egen nettside og en informasjonsbrosjyre er nettopp denne telefonen åpen både hverdager og i helgen, fra tidlig om morgenen til sent om kvelden. Auby er bekymret for om og når han kommer på jobb på årets første arbeidsdag.

– Det er helt utrolig at man kan sende ut en brosyre med åpningstider og så passer den ikke med virkeligheten. Jeg kjenner at jeg blir veldig irritert. Vi hadde en ordning som fungerte veldig bra, og så skal vi nå få noe som er dårligere. Jeg synes det er utrolig dårlig prioritering av funksjonshemmede.

Frykter lengre reisetid

De nye kontraktene for TT-tjenestene i Oslo som trådte i kraft fra første januar, har også vakt reaksjoner tidligere. Det blir mer samkjøring og blant annet skal rullestoltransporten nå også frakte gående funksjonshemmede til arbeid og skole. Funksjonshemmedes fellesorganisasjon frykter at det vil føre til lengre reisetid.

Kommunen beklager misvisende informasjon og ber brukere som ikke har fått gjort avtaler om ta en vanlig drosje til jobb ved å bruke en fritidsreise på TT-kortet sitt, og få dette tilbake av bydelen senere.