Hopp til innhold

Nok en elg skutt i Oslo sentrum

Elgen ble observert flere steder i Oslo sentrum, før den ble skutt på Majorstua.

Video Skogens konge skutt i Oslo

Fredag ble en elg skutt på Majorstua etter at den ble sett flere steder i Oslo sentrum. Se naboenes reaksjon på det spesielle besøket.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fredag ble nok en elg observert i Oslo sentrum. Den ble blant annet sett vandre rundt på NRKs parkeringsplass på Marienlyst.

– Vi fikk de første henvendelsene fra Vindern rundt 11.45. Etter det ringte flere og fortalte at den beveget seg ned til Majorstua, sier seksjonsleder i Friluftsetaten Anders Gimse.

Tilslutt ble elgen avlivet i Vibes gate.

Elg skutt på Majorstua

Dette er det femte dyret Friluftsetaten har avlivet i Oslo de siste to ukene.

Foto: Tarald Aaby / NRK

Mer enn vanlig

Det er ikke første gangen denne vinteren at elg finner veien inn i byen. Tidligere i februar ble en elgokse skutt i Oslo, etter at den hadde løpt rundt langs jernbanelinjene ved Skøyen stasjon.

Friluftsetaten har avlivet tilsammen fem dyr, som har trukket inn i bebyggelsen, de to siste ukene.

– Vi er usikre på hvorfor det er mer elg i byen i år enn i fjor. Elgbestanden er noe mindre, men det er en del snø, sier Gimse.

Likevel mener han at det ikke så mye snø at det burde føre til unormalt mye elg i byen.

Legger ut for

Friluftsetaten legger blant annet ut fòr for å prøve å stoppe dyrene før de går inn i bebyggelsen.

– Mange dyr stopper der, men når det er noen som ikke føler seg velkomne går de videre for å beite i hager. Vi prøver å jage de bort, men noen ganger må vi avlive disse dyrene.

Rådet til folk som oppdager dyr i hagen eller i andre bebygde strøk er å la de være i fred. Så langt har bare ett av dyrene Friluftsetaten har tatt seg av vært aggressive.

– Faren ved at de er lenge i bebyggelsen er at de kan bli litt grinete, men de fleste er ganske rolige så lenge de får ligge i ro i hager og grøntområder.