Hopp til innhold

Sikret spor fra voldtektsofrene

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet håper å pågripe gjerningsmennene etter å ha funnet biologiske spor etter helgens voldtekter i Oslo.

I løpet av fem timer ble fire kvinner voldtatt i Oslo sentrum natt til søndag.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde

Hanne Kristin Rohde.

Foto: Berit Roald / Scanpix

– Vi har sikret biologiske spor fra alle kvinnene. Nå må vi vente på resultatene fra analysene, og vi håper vi vil få fire fullstendige profiler, sier leder for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt Hanne Kristin Rohde.

Analysene vil hjelpe politiet med å finne ut hvor mange gjerningsmenn de er på jakt etter. Så langt mener de at tre av voldtektene ligner hverandre, med tanke på hvor, når og hvordan de skjedde.

– Vi ikke utelukke at det er samme gjerningsmann, men det kan også være tre forskjellige, sier Rohde.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Fire overfallsvoldtekter i Oslo

Mange tips

Politiet har så langt fått inn mange tips etter at de gikk ut med opplysninger om når og hvor voldtektene skjedde.

– Det er et stort engasjement blant folk til å bidra til oppklaring i disse sakene. Jeg kjenner ennå ikke til konkrete detaljer av det som har kommet frem, sier Rohde.

Politiet jobber nå med blant annet å vurdere den informasjonen som har kommet inn. De personene som har kommet med betydningsfulle tips, vil bli innkalt til avhør.

– Ditt livs mareritt

– Det er er en utfordring å finne gjerningsmennene. Voldtektsofrene har ofte vanskeligheter med å beskrive gjerningsmannen fordi de frykter for sitt eget liv.

Rohde har ikke lyst til å gå i detaljer for hvor grove helgens voldtekter var.

– En overfallsvoldtekt er veldig brutal. Du blir overfalt av en vilt fremmed, slått i bakken og utsatt for ditt livs mareritt.

Kvinne voldtatt natt til tirsdag

Også natt til i dag ble en kvinne utsatt for en overfallsvoldtekt. Kvinnen hadde tatt bussen fra byen, og var på vei hjem da hun ble overfalt av en medpassasjer på Sinsen.

Et vitne, som også hadde tatt bussen, hørte kvinnen skrike. Han løp til åstedet og gjerningsmannen stakk. Vitnet skal ha identifisert mannen og den antatte gjerningspersonen er pågrepet.

– Vi tror ikke det er en sammenheng mellom voldtekten på Sinsen og det som skjedde i helgen. De har ikke de samme likhetstrekkene, sier Rohde.