Hopp til innhold

– Dette er et usedvanlig brutalt drap

POLITIHUSET GRØNLAND (NRK.no) Politiet karakteriserer drapet på en 35 år gammel mann i Oslo i natt som helt tilfeldig og uforståelig. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Video - Drapet fremstår som usedvanlig brutalt

- Drapet fremstår som usedvanlig brutalt

På en pressekonferanse lørdag ettermiddag opplyste politiet at de har lite å gå etter i etterforskningen av drapet på en mann på Bislett i Oslo i natt.

Drapsofferet er en norsk mann på 35 år som er bosatt i Oslo. Han var ute på byen med kolleger. De var på vei fra en fest på Majorstua og skulle ta en drosje fra holdeplassen på Bislett.

Drap på drosjeholdeplass på Bislett

35-åringen ble skutt i hodet på denne drosjeholdeplassen på Bislett natt til lørdag.

Foto: Andreas Stabrun Smith / NRK

– Da de kom til drosjeholdeplassen kom de i kontakt med to biler. Avdøde blir så skutt. Personen som skjøt var knyttet til en av bilene, men begge bilene knyttes til drapet, opplyser Grete Lien Metlid, som er leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

De er derfor på jakt etter minst to personer etter skyteepisoden. 35-åringen døde senere på Ullevål sykehus etter skadene han ble påført.

Kameratene hans var i sjokk etter hendelsen, men har i ettertid gitt en god beskrivelse av situasjonen, opplyser Metlid.

– Ingen relasjon

Ifølge politiet framstår skytingen som noe som skjedde der og da. Det skal ikke ha vært noen relasjon mellom offeret og personene i bilene.

– Vi ser ingen andre sammenhenger. Dette var en ung, norsk mann som var på vei til en drosje. Det framstår som en usedvanlig brutal sak og virker helt uforståelig, sier Metlid.

Det tilsynelatende tilfeldige drapet på åpen gate gjør at politiet frykter at gjerningsmannen kan være farlig for andre.

Metlid at de har svært lite å gå etter i saken, og trenger derfor å komme i kontakt med flere vitner som kan ha sett noe eller som sitter på videoopptak eller bilder fra åstedet.

Sparsomme med opplysninger

Politiet gikk i natt ut og etterlyste en mann med asiatisk utseende og halvlangt mørkt hår. De var også interessert i opplysninger om en burgunderfarget, japansk bil som forlot stedet i høy fart.

I dag er de mer sparsommelige og ønsker ikke å supplere signalementet av den antatte gjerningsmannen.

De to bilene som knyttes til drapet var henholdsvis lyse og mørke i fargen, og skal ikke ha vært drosjer. Politiet utelukker ikke at det kan ha vært snakk om piratdrosjer.

Skyteepisoden skjedde ved drosjeholdeplass utenfor Pilestredet 73, rundt 100 meter fra Bislett stadion. Det var en rekke personer i området da mannen ble skutt ved 01-tiden natt til lørdag.

Han døde senere på Oslo universitetssykehus.Politiet har satt inn alt disponibelt mannskap i letingen etter drapsmennene.