Hopp til innhold

Ble tatt med dop, la på svøm fra politiet

En 25 år gammel mann kastet seg i elva med halvannen liter GHB i sekken for å slippe unna politiet.

Video 100 tatt med narko på Kalvøya

VIDEO: 100 tatt med narko på Kalvøya

Hele 182 personer ble pågrepet for besittelse og bruk av narkotika under musikkfestivalen Extrema Outdoor på Kalvøya utenfor Oslo lørdag kveld.

– Til tross for at politiet på forhånd varslet at vi kom til å være godt representert, og arrangørene sa at de ønsket et rusfritt arrangement, valgte mange å bruke narkotika. Det er trist, men det kom ikke som noen stor overraskelse, sier innsatsleder Tomm Berger i Asker og Bærum politidistrikt til.

Berger sier at de har sett det mest -- GHB, amfetamin, kokain, hasj, ecstasy og LSD.

– De som blir tatt, blir anmeldt. Vi har politijurister som presenterer og vedtar forelegg på stedet, sier Berger til NTB.

Hadde sekken full av GHB

En 25 år gammel mann var derimot ikke klar til å overgi seg, da han ble stoppet av en sivil politimann. Han hoppet ut i Sandvikselva og la på svøm, men ble raskt fisket opp av politiet.

– Han er akkurat brakt inn og skal avhøres, sier operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt, Tone Kavli.

Mannen slengte fra seg en sekk ved elva, som viste seg å inneholde GHB.

– Sekken inneholdt betydelige mengder GHB, hele 1,5 liter, som vi antar at han planla å selge.

Berger

Innsatsleder Tomm Berger i politiet i Asker og Bærum mener elektronikafestivalen på Kalvøya er vellykket, til tross for at et stort antall festivaldeltakere er pågrepet med narkotika.

Foto: Enger, Joakim S. / SCANPIX

Mulig overdose

Musikkfestivalen åpnet dørene klokken 10 lørdag formiddag, og alt i løpet av formiddagen ble flere personer pågrepet med narkotika.

Da musikken tonet ut i 23-tiden, var tre deltakere kjørt til legevakt, to etter mulig overdose av det narkotiske stoffet GHB og en etter misbruk av amfetamin.

Politiet hadde delt ut 180 forelegg for besittelse og bruk av narkotika, to var anmeldt for samme forhold og flere hadde fått forelegg for ordensforstyrrelse.

Nærmere 5000 fant veien til lørdagens festival på Kalvøya i Bærum, som ble arrangert for andre år på rad.

Partydopet flommet under musikkfest

Styrket innsatsen

Det er andre gang festivalen arrangeres, og politiet har på forhånd styrket innsatsen for å stoppe narkotikabruk og annen kriminalitet.

– Vi mener at denne typen arrangementer kan generere et uønsket narkotikabruk, og for å forebygge vil vi være tilstede under hele arrangementet med forsterket styrke, sa fungerende politimester i Asker og Bærum politidistrikt, Astrid Borge til NRK i forkant av festivalen.

Borge understreker at politiet har et godt samarbeid med arrangøren, og har nulltoleranse for narkotika under arrangementet.

Tidligere har politiet vært kritiske til å arrangere electronicafestivalen på nytt, etter at fjordårets festival på Kalvøya førte til en klagestorm fra støyplagede beboere i Bærum.

68 personer ble tatt for narkotika og ni sendt til legevakta etter overdoser.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.