Hopp til innhold

Trikkeansatte preget av knivangrep

– Dette går veldig hardt inn på de ansatte, sier kommunikasjonssjefen i Oslotrikken etter dagens knivangrep på tre billettkontrollører.

Knivstikking Solli plass

Kontrollørene i Oslotrikken blir lært opp til å trekke seg ut av truende situasjoner, men denne gangen var det ikke mulig å trekke seg unna, mener Cato Asperud kommunikasjonssjef i Oslotrikken.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Denne hendelsen går spesielt inn på kontroll-lagene som består av 4-5 personer som jobber sammen.

– I disse kontroll-lagene jobber de veldig tett sammen. Når noen blir skadet her, er det nesten som om noen i familien blir skadet, sier kommunikasjonssjef i Oslotrikken Cato Asperud.


Billettkontrollører knivstukket på trikken i Oslo

Tar seg av de ansatte

Verneombud og representanter fra ledelsen er allerede på sykehuset for å ta seg av de ansatte som ble skadd. Også de øvrige ansatte må tas vare på.

– Nå er det viktig for de andre ansatte å snakke gjennom situasjonen og få en forståelse av hva som har skjedd, fortsetter Asperud.

Skal trekke seg unna

– Hvordan er sikkerheten ivaretatt for kontrollørene?

– De får god opplæring og har bred erfaring. De skal aldri gå inn i noen situasjon, men trekke seg unna. I de aller fleste tilfeller vil da situasjonen løse seg. Men i noen situasjoner er det viktig å kunne forsvare seg. Derfor får kontrollørene også noe trening i selvforsvar, sier Asperud.

Når de tre kontrollørene ble knivstukket torsdag tror Asperud at det ikke var mulig for dem å trekke seg unna.

Storbyproblemer

– Hva tenker du om deres rutiner nå rett etter denne stygge hendelsen?

– Vi må bare innse at Oslo har blitt en storby med det som følger med. Nå må vi gå gjennom hele hendelsen og med hjelp av politiet få klarhet i hva som har skjedd. Så må vi se på rutinene. Slik jeg ser det akkurat nå tviler jeg på om det er nødvendig å endre rutinene, avslutter Cato Asperud.

Flere nyheter fra NRK Stor-Oslo