Hopp til innhold

Vil ikke trekke anbud på tross av korrupsjonsanklager

En person som er pågrepet i Unibuss-saken jobbet med anbud i Ruter, bekrefter styreleder Ragnar Søegaard.

Ragnar Søegaard

Styreleder i Ruter, Ragnar Søegaard, vil ikke trekke anbudet om busstransport på Oslo vest, selv om en ansatt som jobbet med anbudet er anholdt i korrupsjonssaken rundt Unibuss.

Foto: E-Co Energi

Selv om den ansatte har vært direkte involvert i anbudet for busstransport i Oslo vest, som ble tildelt Nobina, vil Ruter ikke trekke tilbake avtalen.

– Det er to grupper i Ruter som lager anbud. Mens en gruppe tar seg av de tekniske spesifikasjonene, står en annen gruppe ansvarlig for å avslutte kontraktene som skal inngås. Det er ikke de samme personene som sitter i disse gruppene, sier Søegaard.

Onsdag var styrelederen og administrerende direktør i Ruter kalt inn til til miljø- og samferdselskomiteen i Oslo kommune for å informere politikerne om situasjonen, etter at en Ruter-ansatt er siktet for korrupsjon.

– Korrupt avtale

Rødt mener at avtalen er korrupt og må annulleres. Partiet vil ha med seg de andre politikerne i Oslo i å støtte forslaget om en ny anbudskonkurranse.

Ruter sier at selv om personen jobbet med anbudet, har det ikke konsekvenser for avtalen som blir inngått med Nobina.

– Dagen etter at anbudet ble tildelt får vi opplysninger om at Økokrim har anholdt en av Ruters ansatte. Dette er en sak som har rystet oss, men vi vet ikke innholdet i Økokrims undersøkelser eller samtaler med den ansatte, sier Søegaard.