Hopp til innhold

Redd tilskuere prioriterer hardrock fremfor fotball

23. mai skal Vålerenga og Rosenborg etter planen møtes til kamp på Ullevaal Stadion. Samme kveld spiller Metallica på Valle Hovin.

Metallica på Valle Hovin, 2007

VIF er redd for å tape publikumsinntekter på konserten. Bildet er fra 2007 da Metallica spilte på Valle Hovin i Oslo.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Det er VIF redd for å tape publikumsinntekter på.

Derfor har de spurt om ikke kampen kan flyttes til kvelden etterpå. Men det vil ikke Rosenborg.

VIF frykter at mange potensielle tilskuere heller prioriterer hardrock enn fotball denne kvelden, og at dette kan gi klubben tapte inntekter på opp mot 700.000 kroner, skriver Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Metallica på Valle Hovin, 2007

Vokalisten i Metallica James Hetfield på Valle Hovin i 2007

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Ikke helt avgjort

Fotballforbundet sier at puslespillet med alle kampene i 11. serierunde, som denne kampen tilhører, ikke er helt ferdig lagt,

– Ingenting er klart før alt er klart, sier Yngve Haavik i Norges Fotballforbund. Det kan komme en pressemelding fredag ettermiddag.

Hvis VIF ikke blir glad av det som står i pressemeldingen får heller de som heier på Vålerenga forberede seg på mulige musikk-fotball-morsomheter fra Rosenborgtilhengere:

«Bedre å høre Metallica spille høyt på Valle enn å se Enga spille svakt på Ullevål.»

«Off to never-neverland er vel bedre med Metallica enn med Vålerenga.»


Er det plass til begge i byen?

– Vi er jo den eneste byen i dette landet så det er klart det er flere kulturtilbud på en gang. Det får vi nesten bare lære oss å leve med, sier Christian Kjellsen, talsmann i Klanen (Vålerengas heiagjeng).

Christian Kjellsen

Christian Kjellsen i Klanen.

Foto: NRK

– Metallica er bra de. Kombinasjonen fotball, øl og rock er en vinner, men akkurat Rosenborg hjemme er litt viktigere enn Metallica. For min del, sier Kjellsen.

Han er ellers mer bekymret for at det er en onsdagskamp enn at det er Metallicakonsert.

Esben Garlie, kommersiell direktør i Vålerenga sier det samme på en litt annen måte.

– I en storby som Oslo skjer det fryktelig mye og det er stor konkurranse om folks tid. Vi håper og tror at de som er glad i fotball vil komme på kamp når Vålerenga møter Rosenborg.

Arild Rønsen er heltids vålerengasympatisør og forhenværende musikkavisredaktør. Havner han i trøbbel denne dagen? Ikke han heller.

Arild Rønsen

Arild Rønsen tror Metallica har mange sympatisører i Klanen.

Foto: Herskedal, Kjell / SCANPIX

– Metallica er et ganske mainstream band som nesten alle liker. Og Klanen er gjennomsnittet av Norge, bybefolkningen da. Både rockemusikk og fotball er underholdningsindustri. Vi må finne oss i kollisjoner, sier Arild Rønsen.

– Det er ikke noe tull med Metallica, ikke noe stash, du veit hva du får. De er litt arbeiderklasse. Derfor har de mange sympatisører i Klanen, sier Rønsen.

– Fotballspillere liker elendig musikk

Dan Eggen er nå trener for KFUM i Oslo og har gamle, varme følelser både for Metallica og Vålerenga. Han skjønner at valget er vanskelig for fansen.

Dan Eggen

Dan Eggen

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Fotballsupportere har god musikksmak de, ganske gjennomsnittlig. Men fotballspillere liker elendig musikk. Der går det i Grand Prix og svensktoppar.

Dan Eggen selv er gammel toppspiller kjent for musikkinteresse og sier han var sjanseløs i å påvirke spillerkollegene ut av den dominerende garderobesmaken,

– Av 100 spillere var det vel 2-3 som skilte seg ut, det var nesten uten unntak, avslutter Eggen.

Ellers kan vel Metallica stille i gym-shorts og møte Vålerenga til treningskamp, slik Iron Maiden gjorde for noen år siden? Mens James Hetfield står på sidelinja og nynner Vålerenga kjerke?