Hopp til innhold

Dette er trolig Ås-skytteren

Politiet har sikret seg foto av mannen de tror skjøt den 66 år gamle lokalpolitikeren i Ås 25. april.

– Fornærmede har sett bildene og gjenkjent mannen, sier politiadvokat Knut Inge Stavang i Follo politidistrikt.

– Hvor sikre er dere på at dette er gjerningsmannen?

– Fornærmedes signalement av mannen passer med hvordan mannen på bildene ser ut.

Ønsker fortsatt tips fra publikum

Bildene er fra et overvåkingskamera på Ås stasjon. Fotoene viser den antatte gjerningsmannen som går nordover på stasjonen.

– Vi ønsker nå tips fra publikum, men jeg vil ikke legge noen føringer. Det har tidligere kommet opplysninger om at mannen er utlending, men det vet vi ikke. Nå vil vi at vitner og andre skal ta kontakt med oss dersom de mener de har sett mannen, sier Stavang.

Tips kan ringes inn på telefon: 64 85 16 00.

Vet fortsatt ikke hvorfor

Aktor Knut Inge Stavang

Politiinspektør Knut Inge Stavang.

Foto: Pål Andersen (MMS-bilde) / NRK
Ås stasjon

Mannen ble skutt like ved Ås stasjon.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Politiet gjorde onsdag nye avhør av den fornærmede, men politiinspektør Knut Inge Stavang kan ikke si at man er noe nærmere å finne årsaken til at 66-åringen ble skutt i ryggen etter å ha skiftet dekk på bilen.

– Vi har gått mer i detalj om selve hendelsen, men vet ikke så mye mer om hvorfor det skjedde. Det er egentlig den samme situasjonen som tidligere, sier Stavang til NRK.no.

Politiet i Follo ser det nå nødvendig å be vitner om ytterligere informasjon for å få hjelp til å identifisere forskjellige personer som kan ha vært i området da skuddet ble avfyrt.

Snakket med offeret

Gjerningsmannen skal ha slått av en prat med 66-åringen om hverdagslige ting. På vei bort tok gjerningsmannen fram et våpen og skjøt fornærmede i ryggen.

Stavang forteller at Kripos har gjort rutinemessige undersøkelser av prosjektilet som traff mannens rygg, uten at dette har gitt noen tellende resultater foreløpig.