Hopp til innhold

10 studentleiligheter står fortsatt tomme

15. august stod hele 90 studenter uten bolig til studiestart. Til tross for mangel på studenthybler i Oslo står det fortsatt 10 leiligheter tomme i Mor Godhjertas vei 27 på Sagene.

Tomme boliger blir til studenthybler på Sagene

Studenthybler på Sagene.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

Boligbygg Oslo FK er eier av studentleilighetene som egentlig skulle gjøres om til omsorgsboliger.

Grunnet den høye etterspørselen ble leilighetene åpnet for studenter istedet. Til tross for den store mangelen på studenthybler er bare 40 av de 50 leiligheten tatt foreløpig.

Les også: 50 nye studenthybler i Oslo

Else Merete Guntveit, kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF, er overrasket over at de ikke har fått leid ut alle studentleilighetene til tross for den høye etterspørselen.

– vi er litt overrasket over at det ikke har gått fortere men samtidig så har vi forståelse for at studentene kansje ikke tenker på kommunen som et sted hvor de kan få leid enm hybel, forteller Guntveit.

Førstemann til mølla

Jakten på studenter til å fylle de tomme leilighetene er ikke over. Guntveit er overbevist om leilighetene kommer til å gå unna så fort ryktet sprer seg og oppfordrer derfor studentene til å søke.

– Vi kjører først til mølla prinsippet og det de må kunne bevise det er at de er studenter ved høgskole eller universitet, sier Guntveit.