Hopp til innhold

Eksplosjonsfaren på Jessheim er over

En skarpskytter fra politiet har skutt hull på gassbeholderen det brant i. Politiet har tatt vekk alle sperringer og har erklært at faren er over.

Jessheim evakuering lysere

Et stort industriområde på Jessheim er evakuert onsdag kveld.

Foto: Vegar Erstad / NRK

– Faren er over, alle sperringer er tatt vekk og folk kan gå hjem til boligene sine, sier Øyvind Strømsborg, operasjonsleder i Romerike politidistrikt.

Politiet ble ferdig med å evakuere hele industriområdet og deler av et boligområde på Jessheim ved 20-tiden onsdag kveld. Evakueringen ble foretatt med 300 meters radius fra gassbeolderen som brant.

Da evakueringen var gjort kunne de iverksette planen med å skyte hull på gassbeholderen.

– Vi har akkurat skutt 5-6 hull i gassbeholderen og nå brenner det ut av disse hullene. Hensikten med dette er å få tømt gassflaska raskere, sier Lars Petter Skyrid i brannvesenet på Romerike.

Skarpskytteren fra politiet gjorde vurderingen om å foreta skuddene sammen med politiets innsatsleder og utrykningsleder. Det var vanskelig for brannvesenet å anslå hvor lang tid det ville ta å brenne ut gassen, fordi de ikke visste hvor mye gass det var i beholderen.

Gassbeholderen det brant i sto utenfor firmaet Akershus Traktor i Industriveien 16 på Jessheim. Brannen ble meldt 17.15 onsdag ettermiddag.

Et skjærebrennerapparat

Daglig leder i firmaet, Ole Hveem, sier at et skjærebrennerapparat består av en oksygenflaske og en acetylenflaske som står spent fast på en tralle.

– Det var to mann som drev med en skjærebrenner da det begynte å brenne i toppen av flaska. Vi vet ikke hvorfor dette skjedde. Vi ringte brannvesenet som er nærmeste nabo og de kom i løpet to minutter, sier Ole Hveem i Akershus traktor.

Siden acetylengassen sto sammen med oksygenflasken ble eksplosjonsfaren vurdert som særlig stor.

– Vi evakuerer nå i henhold til sikkerhetsforskriftene i en radius på 300 meter. Dette innbefatter et treningssenter med mange mennesker og også den lokale jernbanen fra Jessheim og nordover, sa Øyvind Strømsborg onsdag ettermiddag.

Lokaltogtrafikken

Togtrafikken var stengt mellom Jessheim og Dal. Det ble satt opp buss på strekningen. 20.30 ble toglinjen åpnet igjen.

Treningssenter ble evakuert

Tom Helge Rasmussen arbeider i resepsjonen til treningssenteret som ble evakuert. De fikk en telefon fra brannvesenet og beskjed om å evakuere hele treningssenteret.

– Vi gikk gjennom garderober, studio og saler og sa i fra. Vi var kanskje 80 stykker til sammen som gikk ut. Vi venta ute, men så kom brannvesenet og sa at vi måtte stenge helt, forteller Tom Helge Rasmussen.

Jørgen Greve Jensen var på vei inn fra Kraneveien i boligfeltet like ved. Han skulle til industriområdet for å levere noe.

– Jeg kom bort til NAF-huset. Der ble jeg bortvist av en politimann som sa de skulle evakuere området. Ved neste vei sto en ny politimann. Jeg spurte hva som hadde skjedd, men jeg ble bryskt avvist, sier Jørgen Greve Jensen.

Industriområdet inneholder blant annet mange bilforretninger og et treningssenter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.