Hopp til innhold

Her bader de for 13. gang i Vågen

– Det kan godt hende at det blir verre i januar, sier badegeneral Lage Nøst i Grønn Ungdom.

MDG i Vågen i Stavanger

IKKE KALDT: Det ser kanskje kaldt ut, men akkurat 31. desember var det ganske varmt, mener Lage Nøst.

Foto: Audun Sutterud

Hver mandag kaster medlemmer fra Grønn Ungdom og Miljøpartiet De Grønne seg ut i det - for øyeblikket - iskalde vannet i Vågen i Stavanger.

Planen er å fortsette frem til det sitter grønne representanter på Stortinget.

– Det er selvfølgelig frivillig, men vi som er den harde kjernen har sverget dypt og hellig på at vi skal gjøre det frem til valget, sier Nøst til NRK.no.

Ideen er hentet fra Oslo, hvor badingen foregår hver onsdag fra Operataket.

– Ganske varmt, men hinsides for to uker siden

Mandag 31. desember var det rekordoppmøte, og ti stykker fikk kjenne kulden på kroppen. Men Nøst mener bestemt at det ikke var så kaldt.

– I dag var det faktisk ganske varmt. Jeg vet ikke hva som har skjedd, om vi kanskje har blitt vant med det. Men for to uker siden var det helt hinsides. Det var fem grader i luften, men siden det hadde vært minusgrader kjempelenge var vannet dritkaldt.

Foreløpig finnes det ingen regler for hvor lenge man må ligge i vannet, og det er også frivillig å stille opp.

– Vi har ingen uttalte regler, men vi ser jo tendenser til at de som er mest hardbarket blir liggende uti og plaske litt før de svømmer inn. Men vi føler at jo mer tvang, jo færre ville vært med.

– Bader enten vi kommer på Stortinget eller ikke

At det er mange kalde måneder til valget ser ikke ut til å plage Lage Nøst i noen særlig grad.

– Personlig kan jeg godt fortsette å bade selv om vi ikke kommer inn på Stortinget. Men det er ikke noe spørsmål - vi skal inn på tinget i 2013.

Bading i Vågen MDG

ISKALD GJENG: Fra venstre står Halvard Sutterud, Angelo Fernando, Amy Mir, Anja Aune Selmer, Kari Sutterud, Torfinn Ingeborgrud, Gaute Eiterjord, Lage Nøst (bak), Anne Helen Eide og Lars Halvard Sutterud.

Foto: Audun Sutterud