Hopp til innhold

Innrømmer dårlig brøyting

Flere lastebilsjåfører reagerer på dårlig brøyting av på- og avkjøringsrampene til motorveien mellom Sandnes og Stavanger fredag morgen.

Snøfall skaper køer i trafikken i dag. Arkivfoto/NRK

Arkivbilde

Statens Vegvesen har fredag formiddag tatt dette opp med Risa A/S, som er ansvarlig for veivedlikeholdet.

- Risa innrømmer at brøytingen av på- og avkjøringsrampene på motorveien mellom Sandnes og Stavanger ikke var godt nok, sier prosjektansvalig Njål Hanasand i Statens Vegvesen Sør-Rogaland.

Brøytet i hele natt

Hanasand opplyser at Risa har brøytet i hele natt på strekningen mellom Sandnes og Stavanger, også på- og avkjøringsrampene.

- Men brøytingen var ikke god nok, og saltingen virket heller som den skulle på grunn av kuldegradene, sier Hanasand.

Risa opplyser til vegvesenet at de vil iverksette forbedringstiltak.

Lastebilsjåfører klaget

- Snøen som har kommet i løpet av natten er ikke ryddet vekk, og saltingen gjøres på en måte slik at den ikke fungerer etter hensikten.

Det var tilbakemeldingene Karl W. Strandvik i Norges Lastebileierforbund i Rogaland fikk fra flere lastebilsjåfører i morgentimene fredag.

Derfor ble Statens vegvesen varslet, fordi den dårlige brøytingen og saltingen mellom Sandnes og Stavanger kunne skapt svært farlige trafikksituasjoner.

Kritiserer sjåfører

Njål Hanasand i Statens Vegvesen er forundret over at lastebilsjåførene gikk til Norges Lastebileierforbund med sine klager.

- De burde varslet Vegtrafikksentralen på telefon 175 umiddelbart, slik at de kunne gitt beskjed videre til entreprenøren, sier Hanasand.