Hopp til innhold

- Ikke god nok brøyting

Vegvesenet vurderer å straffe Risa A/S økonomiske etter brøytejobben i helgen.

Eivind Stangeland, Statens vegvesen

Byggesjef Eivind Stangeland i Statens vegvesen er ikke fornøyd med brøytejobben til Risa A/S.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Statens vegvesen og representanter for Risa har mandag formiddag oppsummert brøytejobben som ble gjort i helgen etter det kraftige snøfallet.

Risa A/S har ansvar for stamveiene (E 39, E 134), riks,- og fylkesveier på Nord-Jæren, Jæren og på Haugalandet. Risa hadde ute rundt 30 brøytebiler i helgen.

Etterlyser mer innsats

- To døgn etter at snøen kom så skal veiene være bedre enn de er i dag, konkluderer byggesjef Eivind Stangeland i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har nå bedt om en rapport fra Risa for å få klarlagt hva som ble satt inn av brøytemannskaper, og hvordan jobben ble organisert.

- Vi etterlyser mer innsats fra Risa. Det virker som de til tider kjører seg tomme og tar pauser, og tror de har gjort en god nok jobb. Men slik det var i helgen må de stå på helt til veiene er bare, sier Stangeland.

LES OGSÅ: Mye snørydding gjenstår

LES OGSÅ: -Spa vekk snø!

LES OGSÅ: Mange tog er innstilt

Bot?

Kontrakten Statens vegvesen har med Risa åpner for økonomiske sanksjoner hvis brøytejobben ikke oppfyller kravene som er satt.

- Det er ikke godt nok at det fortsatt er stengte veier. Kontrakten åpner for økonomiske sansjoner, og dette vil bli vurdert etter at vi har sett nærmere på rapporten vi skal få fra Risa, sier Stangeland.

Det skal nå jobbes videre med å å fjerne snø i sentrumsnære områder i Stavanger, Sandnes og Bryne. Dette er en ekstrajobb som er gitt til Risa.

- Det er ikke plass til all snøen i smale gater, på fortau og i busslommer. Denne snøen skal nå kjøres vekk i løpet av natten. Er det fortsatt behov vil dette arbeidet fortsette også natt til onsdag, sier Stangeland.

–Tar selvkritikk

Risa innrømmer at brøytingen i helgen kunne vært gjort bedre.

–Vi tar selvkritikk. Vi var ikke hundre prosent forberedt, sier Øyvind Langemyhr som er driftssjef i Risa til NRK.

Langemyhr sier at Risa selvsagt visste at det skulle komme snø, men ikke at det skulle komme så mye snø.

–Vi hadde ute alle sjåførene i forbindelse med brøytingen, men vi gjennomførte mannskapsbytte underveis, sier Langemyhr.