Hopp til innhold

Kinopublikum stjeler 3D-briller

Fører til store ekstrautgifter for kinoene i Stavanger og Sandnes.

3D-briller

3D-briller er populært. Kinoene i Stavanger og Sandnes har mista 1000 par fordi folk tar brillene med seg hjem i stedet for å levere dem tilbake etter forestillingen.

Foto: CHRISTOF STACHE / AP

Mange Kinopublikummere I Stavanger og Sandnes tar med seg 3D-brillene hjem etter forestillingene i stedet for å levere dem tilbake, slik de skal.

Ved de to kinoene har det forsvunnet oppimot 1.000 par briller. Når hvert par er verdt 400 kroner, blir det store ekstrautgifter for kinoen.

Fører til færre kinoseter

- Brillene forsvinner fortere enn vi greier å skaffe nye, og da må vi redusere antall seter på forestillingene, sier informasjonssjef for kinoene i Stavanger og Sandnes, Stig Pedersen.

Det betyr tapte inntekter i tillegg til ekstrakostnaden med å kjøpe nye briller.

Pedersen oppfordrer folk til å følge instruksene om å levere brillene tilbake.

- Når publikum kommer til kinoen får de utlevert briller sammen med en instruks om at de skal legge dem i et spann ved utgangen etter forestillingen, sier han.

Pedersen sier folk er blitt noe flinkere til å levere brillene tilbake.

- Men kinoen har måtet bestille inn flere ladninger med nye briller for å kunne opprettholde et anstendig forestillingsnivå .

Billige briller i Bergen

Også i Bergen forsvant det flere hundre 3D-briller før jul, og kinoen måtte sette inn eget personell inne i salene for å samle inn igjen brillene, forteller driftsjef Hans Øksenvåg ved Bergen Kino.

Nå har Bergenskinoen gått over til en ordning med at folk i stedet kjøper billige 3D-briller til 20 kroner paret. De kan da seinere brukes på alle andre 3D-visninger ved kinoen.

Investering for framtida

For å få til dette måtte kinoen gå over til et nytt system der teknologien er flytta fra brillene til prosjektoren.

- Vi måtte da bytte ut noen lerreter for opptil 150.000 kroner pr. sal, men det er en investering for framtida. Siden det vil komme stadig flere 3D-filmer, satser vi på at dette blir et rimeligere system i lengden, sier Øksenvåg.