Hopp til innhold

Ti polakker sjekkes mot 25 innbrudd

Ti personer blei i går tatt av politiet og sjekkes nå opp mot til sammen rundt 25 innbrudd i Sør-Rogaland den siste tiden.

Innbruddsbølge på Jæren

Flere av innbruddene den siste tida har skjedd ved at tyvene har brutt opp terassedører. Blant annet her i et bolighus i Klepp.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Alle ti er menn, fra 30 år og yngre, og kommer fra Polen.

– Det ble gjort beslag både i bilen og på personene. Vi har funnet verdigjenstander, alt fra penger og briller til lommebøker og lignende, sa jourhavende jurist, politiinspektør Magnus Jåtun ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no onsdag kveld.

I mange av innbruddene de siste ukene er det tatt penger og smykker fra bolighus.

Stoppet på mistanke

Lene Tesdal, politiadvokat ved lensmannskontorene i Klepp og Time, opplyser at de ti polakkene ble tatt i samme bil på Rennesøy tidlig tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Politiet etterlyser varebil etter innbrotsbølge

- Bilen blei stoppa fordi vi hadde fått kjennskap til den og at den var utenlandsregistrert. Derfor ønsket vi å sjekke personene i den, sier Tesdal.

I motsetning til varebilen politiet tidligere har bedt om opplysninger om, var bilen de ti ble tatt i, lys, opplyser Tesdal.

Samarbeider

Alle driftsenhetene i Rogaland politidistrikt samarbeider nå om den videre etterforskningen. Politiet i Rogaland er også i kontakt med andre politidistrikt angående de mange innbruddene.

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger i saken.

- Vi skal avhøre ti personer med tolk, så vi har et godt stykke å gå, sier Tesdal.

LES OGSÅ: Innbrotsbølgje på Jæren

- De nærmeste dagene vil vise om det skal reises siktelse mot mennene, og om de skal framstilles for varetektsfengsling på fredag, sier Tesdal.