Hopp til innhold

Funkis-venterom på Kvitsøy

Kvitsøy sitt nye venterom på ferjekaien er nå åpnet.

Video Venterom ble signalbygg

Nytt venterom på Kvitsøy

Det nye venterommet på ferjekaien er arkitekttegnet, og skiller seg tydelig ut fra resten av byggene på Kvitsøy. På kaien har det de siste årene stått en Moelven-brakke som har vært venterom for de reisende som har søkt tilflukt for vind og regn. Nå venter et flunkende nytt - og funkis - venterom.

Det er avtroppende Kvitsøy-ordfører Ole Olsen sitt verk, og torsdag er hans siste dag som ordfører.

– Brakken som har stått der de siste årene har vært en midlertidig ordning, og før det hadde vi ingenting. Derfor bestemte vi når vi fikk ny kai at vi ville ha et skikkelig venterom med toalett og utsikt, og som samtidig ga en fin innseiling til Kvitsøy, sier Olsen.

– Jeg tror vi nok kan si at det er det mest "fancy" kaihuset i verden, sier han stolt.

Planen var i utgangspunktet at venterommet skulle være av den sedvanlige arten, men det var ikke Olsen interessert i.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nytt venterom på Kvitsøy

Det mest fancy kaihuset i verden?

Foto: Arild Eskeland / NRK

Måtte bygge selv

– Når Vegvesenet kom med tegningene til den nye venterommet, sa jeg blankt nei, og at jeg ikke ville ha et stabbur på Kvitsøy. Da fikk jeg beskjed om at jeg måtte bygge det selv, og det synes jeg var en god løsning.

Arkitekt Tommie Wilhelmsen kunne derimot foreslå en tegning som falt i smak, og resultatet ble funkis-varianten med få tradisjonelle former.

– Utseendet må nok modnes litt for mange mennesker, noen synes det er fantastisk, mens andre synes det ser fælt ut. Men bygget gjør nytten, så vi er fornøyde, forteller Olsen. – Vi har også bygget det med tanke på at det senere kan bli et servicebygg, dersom Kvitsøy med tiden blir en båthavn.

Olsen synes i tillegg det er positiv side at bygget skaper så mye blest.

– Vi liker at venterommet får så mye oppmerksomet, at det har blitt en "snakkis", sier han fornøyd.

Bygget med det nye venterommet har en prislapp på i overkant av 1,3 millioner kroner.

– Du er ikke redd for at bygget skal blåse av i Kvitsøy-blesten?

– Nå snakket jeg nettopp med byggmesteren, som sa at bygget nå har tålt sin første storm, og vi regner derfor med at det står videre også, sier Olsen.

Fylkesvaraordfører i Rogaland, Ellen Solheim, var også på plass under åpningen av venterommet i dag.

– Dette er veldig bra og nødvendig for reisende til Kvitsøy som trenger et godtoppholdsrom mens de venter, sier Solheim.

– Alle slike ting koster penger, men dette bygget synes jeg vi har fått veldig mye igjen for. Samtidig har kommunen selv vært med og bidratt økonomisk, sier hun.