Hopp til innhold

- Peker på meg for å tenke nytt

Torstein Tvedt Solberg vil på Stortinget. Han er en av mange AUF-ere som må ut i tøff nominasjonskamp.

Torstein Tvedt Solberg

Torstein Tvedt Solberg kjemper om stortingsplass fra Rogaland.

Foto: Privat

Torstein Tvedt Solberg er nominert på andreplass på Arbeiderpartiet sin liste foran stortingsvalget i Rogaland. Et mindretall i nominasjonskomiteen ønsker seg veteranen Frode Berge.

Les også: Her blir det kamp om stortingsplassene

Tvedt Solberg er rådgiver for Trond Giske. Derfor kommer han inn på Stortinget i dag. Nå ønsker han seg imidlertid ekte, eget inngangskort.

Først må han vinne kampen om nominasjonen i Rogaland. 29-åringen snakker om fornyelse.

– Til nå har det vært et ønske om å tenke nytt i Rogaland. Rogaland har vært dårligst av alle fylkene for Arbeiderpartiet. Da virker det som om flere peker på meg som en god kandidat for å tenke nytt og for å snakke om litt andre ting enn det vi har gjort tidligere i Rogaland Arbeiderparti, sier Tvedt Solberg til NRK.

– Fair og åpen konkurranse

Motkandidaten Frode Berge (46) vektlegger erfaringene fra politikk og yrkesliv lokalt og nasjonalt.

– Det er den samlede ballasten. Det at jeg har en vekldig bred politisk erfaring. Dette er en fair og åpen konkurranse med blanke våpen mellom Torstein og meg. Det synes jeg bare er positivt, sier Berge.

Frode Berge

Frode Berge er Tvedt Solberg sin motstander i nominasjonskampen i Rogaland Arbeiderparti.

Foto: Arbeiderpartiet

AUF-ere kjemper og for sikker stortingsplass i Oppland, Troms og Oslo. Dessuten vil AUF-leder Eskil Pedersen på Stortinget fra Telemark. Han ber voksenpartiet slippe fram unge forbilder.

– Vi må nå sørge for at AUF-ere ikke skvises ut fra sikre plasser, men tvert imot ønskes velkommen som en viktig ressurs, sier Pedersen.