Universitetet har søkt om åtte millioner kroner i støtte fra EU til den internasjonale kunnskapsbasen om mat og drikke på nettet.
Prosjektleder, Helge Jørgensen, sier det haster med å få dokumentert matkulturen vår.
- Det er viktig at vi kommer i gang snarest mulig, hvis ikke vil mye gå tapt.
Kulturarven vår
Museet skal først og fremst være en kunnskapsbase for hotell-og restaurantbransjen, forskning og undervisning. Men også for andre matinteresserte. Det handler om å ta vare på kulturarven vår. Kunnskaper om råstoffer, konservering og tilberedning, sier Jørgensen.
- Vi ønsker å gå fra fortid til nåtid mot fremtiden. Vi skal binde sammen alt fra arkeologisk musuems sine gamle oppskrifter i kokegroper og framover til det å bli verdensmester i kokkekunst, sier han.
Verdensmesteren i kokkekunst, Charles Tjessem, synes det er en god idé.
- Jeg tror det er av verdi å ha med historikken - hvordan ting var bygd opp, hvordan de gjorde før i tiden og i dag. Hvordan dyrene ble fôret før f.eks. - det kommer vi tilbake til nå, sier Tjessem.
Ullandhaug kulturpark
Bokmuseet skal holde til i Ullandhaug kulturpark, og det er Norsk hotelfaghøgskole ved Universitetet i Stavanger som skal ha det faglige ansvaret.
Jørgensen vil utvide bokmuseet til å gjelde hele Europa. Hvert land skal samle inn matoppskrifter, oversette til engelsk og legge de ut på nettet.
I første omgang skal norske kokebøker legges ut på nettet, men målet er å få med seg andre land.
- Det kommer i Stavanger uansett, men hvis ve får midler fra EU vil det selvfølgelig gå noe raskere.