Hopp til innhold

Vil forby MC-symboler på utestedene

Bystyret i Haugesund vil bruke forbudet for å hindre etablering av kriminelle MC-gjenger i byen.

Hells Angels

I går vedtok bystyret i Haugesund å be utelivsbransjen nekte folk som går med MC-symboler å komme inn på utestedene i Haugesund.

Foto: Russel A. Daniels / Scanpix

I går vedtok bystyret i Haugesund å be utelivsbransjen nekte folk som går med MC-symboler å komme inn på utestedene i Haugesund.

Hensikten er å unngå at kriminelle klubber etablerer seg i byen.

–Vi synes det er negativt for lokalsamfunnet at vi får en slik tilstedeværelse. Vi vet at organisert kriminalitet en stor del av virksomheten til disse klubbene.

Det sier politiinspektør Edgar Mannes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt

De må fokusere på enkeltmedlemmer og ikke ta en gruppe.

Sigbjørn Karlsen i MC-klubben Viking Haugaland.

–Konflikt mellom rivaliserende gjenger

Helles Angels på den ene siden og Outlaws og Black Pistons på den andre siden er rivaliserende MC-gjenger. Sist helg var Hells Angels på offisielt besøk I Haugesund. Da oppsto det bråk på et utested i byen der et medlem fra Black Pistons var involvert.

Vil forby bruk av MC-vester

Politisamarbeid mot kriminelle MC-klubber

–Poliiet ble ikke tilkalt til denne hendelsen og vi kjenner ikke detaljer, men vi har fått informasjon om at det var en konflikt mellom rivaliserende gjenger og at et utested fikk noen utfordringer, sier Mannes.

Etter at Black Pistons etablerte seg i Haugesund, har flere personer i MC-miljøet i byen knyttet tettere bånd til rivalene i Hells Angels.

–Det er folk i lokalmiljøet med utspring i MC-miljøer som nå har tettere tilknytning til Hells Angels og som definerer seg inn i gjengmiljøet, sier Mannes.

–Kriminaliserte av politikerne

Sigbjørn Karlsen i MC-klubben Viking Haugaland sier at MC-førere i Haugesund føler seg kriminaliserte av politikerne i byen.

MC-krig i Haugesund

Hells Angels rekrutterer fra Høyre-ekstremt miljø

–Det er jo ingen som ønsker kriminalitet. Dette er ikke måten å stanse det på. De må fokusere på enkeltmedlemmer og ikke ta en gruppe. Om du må henge av deg vesten, hva blir det neste, spør Karlsen.

Det var bare Venstre som stemte mot forslaget om utestgning av folk med MC-symboler på utestedene i Haugesund.

Er det rett å stenge folk med MC-merker ute fra utesteder?