Hopp til innhold

Hordene hevnet seg

Flygebladene med hevnbudskapet til FK Haugesund fikk bokstavelig talt luft under vingene da de ble sluppet fra helikopter.

Måker smake drid
Foto: Tor Andre Johanessen

Det var lørdag at et helikopter fløy lavt over Haugesund og slapp fra seg en hel haug med flygeblader med påtrykket ”Måker smake drid”.

Over Flotmyr og helt ned til rådhuset i byen har haugesundere funnet arkene med bilde av en bulldog som spiser en måke med et noe misfornøyd ansiktsuttrykk.

Les også: Åge Hareide: – Vi vant fortjent

Det var ifølge Haugesunds Avis Rune Helleland fra Klepp som fløy sitt private helikopter over byen, men piloten selv er ikke fornøyd med stuntet.

– Ble forbannet

– Dette er ikke lovlig. Planen var å lande ved Dekk1 ved Smedasundet og dele ut flygebladene på bakken. Men så slapp passasjerene dem ut i luften. Jeg ble forbannet, men kunne jo ikke begynne å slåss med de andre i luften, sier Helleland til Haugesunds Avis.

Les også: - Kunsten gir dårlig karma

Helikopteret skal ha vært omkring 150 meter oppe i lufta da dette skjedde, og Helleland skal ha vært så misfornøyd med det som skjedde at han fløy sørover igjen.

Det var Viking-supporter Per Thomas Byrkjedal og en kamerat som skal ha stått bak, men de innrømmer at det ikke var særlig gjennomtenkt.

– Poenget var å skape litt blest foran Viking-FKH 1. oktober. Da vi var i Haugesund sist, hadde jo Måkeberget dratt fram et bilvrak. Dette var et slags svar på det, sier Byrkjedal.

Les også: – God idè å fjerna vrakkunst

Håper det ikke blir konsekvenser

Hevnaksjonen kan derimot resultere i nok en hevnaksjon, noe de er forberedt på.

Supporterklubben til Viking skal ifølge Byrkjedal ikke ha visst om stuntet som var ment å skape blest om kampen mellom nabolagene 1. oktober.

Piloten sier til avisen at han er redd for at dette kan få konsekvenser for han som flyger.

– Jeg håper ikke det. Jeg er en privatflyger og kunne ikke stoppe dem da det skjedde, men om det blir konsekvenser, får jeg ta dem, svarer Helleland.

Hva synes du om hevnaksjonen?