Hopp til innhold

- Rett og slett ulevelig å stå i

Lederen for Haugesund Arbeiderparti bekrefter at hun trekker seg på grunn av det hun mener er skittent spill i kulissene i partiet.

Laila Thorsen

Lederen i Haugesund Ap, Laila Thorsen, av etter at hun ble vraket som nordfylket sin toppkandidat på nominasjonsmøtet tirsdag.

Foto: Haugesund Arbeiderparti

Ifølge Haugesunds Avis går lederen i Haugesund Ap, Laila Thorsen, av etter at hun ble vraket som nordfylket sin toppkandidat på nominasjonsmøtet i går.

Flere av styremedlemmene går også av.

– Uroligheter i partiet

Thorsen sier hun vil komme med en grundig forklaring på hvorfor hun tar dette skrittet under et ekstraordinært årsmøte 29. november.

– På bakgrunn av uroligheter som har vært i partiet i for lang tid, i tillegg til at medlemsmøtet vagte som det gjorde i går, gjør at jeg valgte å trekke meg fra oppgaven som leder av lokalpartiet, sier Thorsen til NRK.

Thorsen sier at hun ikke vil konkretisere det hun beskriver uroligheter i partiet. Det vil redgjøre for på medlemsmøtet.

På spørsmål om det har foregått et spill i kulissene som har vært i skitneste laget, svarer Thorsen ja.

– Jeg ønsker ikke å utdype det. Jeg ønsker å fortelle medlemmene først hvorfor jeg velger å gå av. Da vil jeg være åpen og ærlig på hvorfor jeg velger det jeg velger, sier Thorsen.

Flere styremedlemmer trekker seg

Thorsen opplyser at ogå de andre styremedlemmene i Haugesund AP nå, med unntak av en, trekker seg.

– Det er på bakgrunn av det som ha vært over tid. Det blir rett og slett ulevelig å stå i. Folk ønsker heller å holde på med andre ting, sier den avgående lederen i Haugesund AP.

Lederen for nominasjonsnemnda og nestleder i styret, Kjell Inge Bråtveit, er lite fornøyd med måten Thorsen ble vraket på.

– Det hadde vært greit om det var snakk om fair play, men jeg mener det har vært en prosess i Haugesund Ap som startet like etter at det sittende styret ble valgt. Det skal vi nå opplyse medlemmene om, sier Bråtveit.

Respekterar avgjersla

Det var Hege Haukeland Liadal, som ble valgt til å være lokallaget sin kandidat til tredjeplassen, som blir regnet som en sikker stortingsplass.

– Hva tenker du om at styret nå trekker seg?

– I utgangspunktet skal jeg ikke mene så myje om dette, men jeg kjenner ikke til at det har vært urent spill her, sier hun til NRK.no.

Hun sier også at hun respekterer avgjørelsen til styret om å trekke seg.