Hopp til innhold

– Fælt å vite at en pult står tom

De 411 elevene på Kleppe skule brukte dagen på å minnes klassekameraten Olav Hovda (12), som ble påkjørt og drept fredag.

Kleppe skule med flagget på halv stang

Kleppe skule flagget i dag på halv stang for å minnes Olav Hovda.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

– Denne dagen har vært krevende, sier Astrid Lunde, rektor på Kleppe skule.

I dag samlet hun elevene til minnestud for Olav Hovda som mistet livet etter å ha blitt påkjørt da han gikk på rulleski på Lalandsvegen fredag.

– Dagen har samtidig vært god for de elevene som har stått Olav nærmest. De har fått dele hverandres sorg og vært sammen om å minne ham, sier hun.

– Sterke reaksjoner

Astrid Lunde

Astrid Lunde, rektor på Kleppe skule.

Foto: Odd Rune Kyllingstad

Det går 411 elever på Kleppe skule. Syvendetrinn, der Olav Hovda gikk var samlet til en felles minnestund. De andre elevene markerte bortgangen klassevis.

– Det har vært sterke reaksjoner. En del var med på minnestunden på bedehuset lørdag ettermiddag, en del har vært å sett på ulykkesstedet og i dag fikk de være sammen med de voksne på trinnet. Det gjorde også de voksne veldig godt å endelig få møte de elevene de er med til daglig, sier hun.

I morgen starter skoledagen igjen som normalt for elevene, men det betyr ikke at alt er tilbake til normalen.

– Dette vil bli behandlet flere ganger. Barn går litt ut og inn av sorg, og det er viktig for oss å komme tilbake til hverdagen. I morgen blir hverdagen tilnærmet normal, sier hun.

Blomster på Lalandsvegen

Blomster lagt ned på ulykkesstedet der Olav Hovda ble påkjørt.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Begravelse på torsdag

– For dem som skal i begravelse på torsdag kommer den en ny krevende dag, og det kan være en del som fremover vil trenger oppfølgning. Der har vi et apparat for å møte dem, sier Lunde.

Både skolen og rådhuset i kommunen flagget på halv stang i dag for å markere tragedien.

– Det er sterkt å se flaggene på halv stang. Det er sterk å vite at det står en pult tom, sier hun.

FAU undersøker om skoleveien er trygg

Beboere i Klepp har lenge klaget over sikkerheten på Lalandsvegen, og flere har etterlyst utbedringer i form av gang og sykkelsti.

Også Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) på Kleppe skole er i gang med å kartlegge veiene elevene bruker for å ta seg til og fra skolen.

– Det er noen elever som har krevende krysninger av farlige veier, og nå er FAU i gang med å kartlegge dem. Når resultatene blir summert opp får vi se om det er noe der som de må ta tak i. Det er et tilbakevendende tema at en trygg skolevei er noe vi må jobbe for jevnt og trutt, sier Astrid Lunde.

Klepp rådhus flagger på halv stang

Klepp rådhus flagger på halv stang.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK