Hopp til innhold

– Vondt å ha reparert bilen som kjørte på og drepte Olav Hovda (12)

Bilen som politiet tror kjørte på Olav Hovda (12) på Klepp ble reparert ved et bilverksted i Sandnes. – Jeg trodde bilen var rød, og hadde ingen anelse, sier verkstedeieren.

Bilen som politiet tror kjørte på Olav Hovda (12) på Klepp ble reparert ved et bilverksted i Sandnes. – Jeg trodde bilen var rød, og hadde ingen anelse, sier verkstedeieren.

VIDEO: Kjell Sund eier KS bilservice i Sandnes der ulykkesbilen ble levert lørdag formiddag.

– Da politiet fortalte meg at jeg hadde jobbet med en bil som hadde kjørt på og drept en gutt var det ganske tøft, sier Kjell Sund, daglig leder for KS bilservice i Sandnes.

Blomster på Lalandsvegen

Olav Hovda gikk langs Lalandsvegen med sin far da han ble påkjørt.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Klokken ett lørdag formiddag kom en kvinne han kjente fra før og leverte en grønn Ford Focus stasjonsvogn på bilverkstedet. Bilen hadde skader i fronten, på sidene, på taket og knust frontrute. NRK vet at bilen er registrert på kvinnen som er siktet.

– Hun sa at bilen hadde fått noen småbulker og at hun hadde kjørt borti en venninne, sier han.

– Ante fred og ingen fare

Kjell Sund

Kjell Sund eier KS bilservice.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Sund og de ansatte på verkstedet satte i gang med reparasjon av bilen.

– Jeg ante fred og ingen fare og gjorde meg ikke noen tanker. Jeg kjenner henne, og det falt meg ikke inn at det kunne være ulykkesbilen, sier han.

I går kveld ble en mann og en kvinne i 40-årene pågrepet og siktet for å ha kjørt på og drept 12 år gamle Olav Hovda i Klepp. Senere på kvelden ringte politiet på døren hos Kjell Sund.

– Jeg følte ingen fare. Jeg tenkte på drapet, men var overbevist om at det var en rød bil som var involvert. Hadde det vært blod på bilen hadde jeg skjønt mer, sier han.

Ulykkesbilen ble nemlig beskrevet av vitner som en middels stor mørk, kanskje rød, personbil.

KS bilservice

Ulykkesbilen som drepte Olav Hovda på Klepp fredag ble levert på KS bilservice.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

– Vondt å ha arbeidet på ulykkesbilen

Politiet fortalte ham at to personer var blitt pågrepet for bildrap, og at de trodde bilen som var brukt i ulykken var blitt reparert på bilverkstedet hans.

– Da de sa det kunne være denne bilen knakk jeg sammen. Det var så vondt, sier han.

Fakler og kort i Lalandsvegen

Mange har lagt ut fakler og kort i Lalandsvegen for å minnes Olav Hovda.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Heldigvis fikk jeg samarbeide med politiet og gi dem opplysningene jeg hadde. Det var til stor hjelp for dem. Jeg kjente at det var godt at jeg kunne bidra da. Det var godt at det ble oppdaget, legger han til.

Han beskriver opplevelsen som veldig vond.

– Jeg har ikke ord. Man tar sånn avstand fra det som skjer i nyhetene, men dette ble plutselig veldig nært. Det har ikke gått opp for meg at slikt kan skje. Jeg tenker på foreldrene til gutten, og jeg har det veldig vondt inni meg, sier han.

– Det er veldig vondt at jeg har jobbet på en bil som har drept en 12 år gammel gutt, sier Kjell Sund.

Ifølge politiet har ingen av de to siktede erkjent å ha kjørt bilen.

Politiet er sikre på at de har funnet bilen som kjørte på og drepte tolv år gamle Olav Hovda på Klepp. Eieren av bilen er en kvinne i førtiårene, og hun og ektemannen har siden i går ettermiddag sittet i varetekt hos politiet.

VIDEO: Ingen av de siktede erkjenner å ha kjørt bilen. Foto: NRK.