Hopp til innhold

Snøscooter-beredskap i Stavanger-distriktet

De frivillige organisasjonene har torsdag fraktet snøscootere fra fjellet til lavlandet.

Redningmannskaper

Redningsmannskapene som vanligvis er i beredskap på Ådneram i Sirdal ha flyttet snøscootere og folk til lavlandet.

Foto: Ivar Anton Nøttestad

De frivillige organisasjonene ble onsdag kveld kontaktet av politiet med spørsmål om bistand med snøscooter på Nord- Jæren.

– Det er første gang, sier Ivar Anton Nøttestad, som er beredskapsleder for Roverspeiderne i Stavanger.

Organisasjonene har nå bygget opp beredskapen i lavlandet. Både på grunn av all snøen som allerede har kommet, og på grunn av varsler om mer snø og storm til helgen.

Ivar Anton Nøttestad

Ivar Anton Nøttestad i Roverne beredskapsgruppe er klar til innsats om det skulle være behov for bistand under den varslede snøstormen i Stavanger-distriktet.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Vi har posisjonert oss litt bedre ved å få ned scootere fra fjellet. dermed er vi klare for stormen og de eventuelle problemene som måtte oppstå nå utover helgen, sier Nøttestad til NRK.

Les også: – Hold deg hjemme

Ba om snøscooterhjelp på grunn av kjøreforholdene på E39

På Ådneram, der Roverspeiderne vanligvis har sin beredskapssentral, er det nå 27 centimeter snø, mens halvmeteren er passert med god margin i byområdene rundt Stavanger og Sandnes.

Les også: Må truleg stenga hovudvegar

Les også: Har stengt skoler og barnehager

– på Ådneram kom det rundt tre centimeter snø i natt. Det er stille og rolig i fjellet. Kjøreforholdene er fine helt til du kommer ned til lavlandet. Det er stor forskjell på snømengdene på fjellet og her nede, sier Nøttestad.

Rogaland politidistrikt bekrefter at det ble bedt om hjelp med snøscooter på grunn av kjøreforholdene på E39 i Sør-Rogaland onsdag kveld.

Trailer på Ålgård

Politiet ba de frivillige organisasjonene om snøscooterbistand på grunn av kjøreforholdene på E39 onsdag kveld.

Foto: Johan Mihle Laugland

– Vi er klare om det trengs å yte innsats

Snøscootere ble også brukt i beredskap Kristiansand under et voldsomt snøvær for noen år siden. Det er likevel alt annet enn vanlig at den beredskapen som vanligvis holder til i fjellet blir flyttet til bystrøk.

– Vi har innarbeidet dette i planverket og dette er noe vi kan bistå med. Det er jo ikke så mange snøscootere i distriktet. Det er stort hjelpekorpsene som sitter på disse. Da skal vi være klare om det trengs å yte en innsats her, sier Nøttestad.

Les også: Kjørte ut i bergingsbilen

Les også: Her stod flya frå klokka sju til ti

Til sammen mener beredskapslederen at det kan mobiliseres 20,30 snøscootere på strekningen fra Stavanger til Flekkefjord.

– Vi skal være der det er folk og der det er muligheter for at det skjer noe. Vi er beredt dersom politiet eller redningstjenesten trenger bistand fra de frivillige, sier Nøttestad.