Hopp til innhold

– Sterkt preget av det som har skjedd

Forsvareren til kvinnen som er siktet for å ha kjørt på en annen kvinne i Stavanger sier at sjokk og panikk er grunnen til at hun ikke meldte seg for politiet. Hun har innrømmet å ha kjørt i ruset tilstand.

Kvinne (28) påkjørt i Holbergs gate

Natt til første januar ble en 28 år gammel kvinne påkjørt i Holbergs gate på Eiganes i Stavanger.

Foto: Ronny Hjertås

– I formiddag har politiet pågrepet en person som er mistenkt for forholdet i Holbergs gate nyttårsaften, sier politiadvokat Gry Sørhus Mollan.

En 28 år gammel kvinne ble alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt i Holbergs gate på Eiganes i Stavanger på vei hjem fra nyttårsfest.

Bilføreren stakk fra stedet, og har siden ulykken vært etterlyst av politiet.

I forbindelse med pågripelsen har politiet også beslaglagt en lys, liten bil. Det er ikke en Peugeot 205, som politiet først etterlyste, men en bil som ligner, sier Mollan.

– Bilen kan stemme overens med observasjoner som er gjort av vitner som har uttalt seg i saken. Den har skader, sier Sørhus Mollan.

– Det er en forferdelig situasjon for henne og

Kvinnen i begynnelsen av 30-årene som er sikta for å ha kjørt på den 28 år gamle kvinnen innrømmer at hun kjørte i ruspåvirka tilstand. Hun er foreløpig siktet etter veitrafikkloven.

– Siktelsen kan bli utvidet sier politiadvokat Tore Kulstad til NRK.

Forsvareren hennes Anne Kroken sier at kvinnen er sterkt preget av det som skjedde og at det er årsaken til at hun ikke sjøl meldte seg for politiet.

– Det er en forferdelig situasjon for henne og. Hun har vært i sjokk og hun fikk helt panikk. Det tok noe tid før hun fikk summet seg. Hun opplever selvfølgelig dette som fryktelig vanskelig, sier Kroken.

Dette skal være årsaken til at hun ikke har meldt seg for politiet.

– Det ville hun nok gjort etterhvert, men nå ble det sånn som det ble. Hun er sterkt preget av de som har skjedd.

Kvinnen avhøres onsdag kveld og blir i politiets varetekt i alle fall til torsdag.

Tilstanden er alvorlig, men stabil

Ifølge politiet ligger den 28 år gamle kvinnen nå i kunstig koma på Stavanger universitetssjukehus (SUS). Tilstanden hennes er ifølge SUS alvorlig, men stabil.

Kvinne (28) påkjørt i Holberg sgate

Kvinnen var på vei hjem fra nyttårsfeiring da påkjørselen skjedde. Hun gikk sammen med flere andre.

Foto: Ronny Hjertås

Den siktede kvinnen ble arrestert rundt klokken 11.30 onsdag. Avhøret skulle opprinnelig ha begynt klokken 13, men startet i stedet klokken 15. Politiet bekrefter onsdag ettermiddag at det er en kvinne som er pågrepet, men vil ikke gi flere opplysninger før hun er avhørt.

Ble kastet 15–20 meter

Kvinnen mistenkes for selv å ha kjørt bilen. Den formelle siktelsen er foreløpig ikke utarbeidet.

– Pågripelsen er gjort på bakgrunn av tips og opplysninger fra vitner. Vi må vente til etter avhøret før vi vet noe om vedkommende har fått med seg hva som har skjedd, sier Sørhus Mollan.

Kvinnen som ble påkjørt ble slengt 15–20 meter fremover da hun ble truffet av bilen, og bilens frontrute ble ifølge vitner knust i sammenstøtet. Bilen skal ha holdt høy fart.