Hopp til innhold

Fastlege har ingen pasienter lenger

Helsesjef Egil Bjørløw i Stavanger har overført fastlege Sven Kiserud sine paseinter til andre legesentre. Kiserud svarer her hvorfor han ikke kom hjem som avtalt.

Egil Bjørløw
Foto: Gunnar Morsund / NRK

Stavangerlegen Sven Kiserud skulle vært tilbake 15.september.

Men fastlegen, som hadde over 1200 pasienter på sin fastlegeliste, dukket ikke opp, og ingen fikk tak i fastlegen sin.

LES OGSÅ: Fastlege er forsvunnet

LES OGSÅ: - Kommer neppe tilbake

Helsesjef Egil Bjørløw i Stavanger kommune meldte fra til politiet at Kiserud ikke var kommet tilbake.

Men tirsdag fikk helsesjefen en epost fra Sven Kiserud der han gir beskjed til Stavanger kommune at han er tilake fra Argentina 30.oktober.

I påvente av denne henvendelsen har helsesjef Egil Bjørløw nå samlet inn alle pasientjournalene fra Sven Kiserud, og fordelt disse til legene som nå overtar hans pasienter.

Kiseruds paseinter er nå fordelt på 17 legesentre i Stavanger, og det betyr at hans fastlegeliste vil værre tom når han returnerer til Norge 30. oktober.

Svarer i epost

NRK Rogaland henvendte seg til Sven Kiserud via epost tirsdag kveld, og onsdag fikk NRK svar fra Kiserud.

Her skriver Kiserud at han hadde ferie for første gang på to år i perioden 12.august til 15.september. Men like før avreise fra Argentina til Norge ble han sjuk og ble underlagt akutt medisinsk behandling.

Kiserud forteller videre i eposten at han ikke hadde mulighet til å kontakte helsesjefen i Stavanger da han ble sjuk, men at sjukehuset i Argentina der han ble behandlet skulle ha sendt en telefaks til helsesjefen og forklart situasjonen.

Kiserud skriver i eposten til NRK at denne telefaksen tydeligvis ikke har kommet fram, og først da han fikk mulighet til å sjekke sin egen epost, tok han kontakt med Stavanger kommune og forklarte hvorfor han ikke var kommet tilbake til sin fastlegepost i Stavanger.

Sven Kiserud retter hard kritikk mot oppslagene i Rogalands Avis, som han mener er bygget på halvsannheter som sitt privatpiv og økonomi.

"Ikke glem leger er mennesker også og alle har vi hatt vanskeligheter i livet, men ikke alle får viktige sider i sitt liv ødelagt av usannheter og delvis sannheter i avisoppslag", avslutter Kiserud i eposten til NRK.