Hopp til innhold

- Hadde ikke noe valg

Salget av reiser sviktet for HagaNor Reiser i høst. Nå er selskapet konkurs.

Vrådal Quality Straand Hotell

Det blir opp til bobestyrer å avgjøre hva som skjer med nyttårsturen til Vrådal Quality Straand Hotell etter konkursen i HagaNor Reiser.

Foto: Vrådal Quality Straand Hotell

Tirsdag slo HagaNor Reiser, med hovedkontor i Sandnes, seg selv konkurs. De 13 ansatte som er igjen i selskap mister sine jobber.

- Det var rett og slett ikke forsvarlig å drive lenger. Vi opplevde en omsetningssvikt de siste månedene som ikke ga oss noe valg, sier administrerende direktør Ingjald Martin Hauge i HagaNor Reiser til NRK.

36 personer som hadde bestilt juleferie ved Vrådal Quality Straand Hotell som skulle reist tirsdag, fikk tilbud om ny busskyss onsdag.

Reisegarantifond

- De fleste takket ja til tilbudet, mens noen sa nei. Uansett vil ingen som har bestilt reiser hos oss tape penger. Dette vil bli dekket av Reisegarantifondet, sier Hauge.

HagaNor Reiser har også fullbookede turer til Vrådal nyttårshelgen. Hva som skjer med disse turene er det nå opptil bobestyrer i konkursboet å avgjøre.

Turbulent tid

HagaNor Reiser har vært gjennom en turbulent tid de siste par årene. I høst ble avdelingskontorene i Haugesund og Kristiansand lagt ned for å få ned kostnadene. Men når salget av reiser sviktet i høst var konkurs ikke til å unngå.

HagaNor Reiser har avdelingskontor i Bergen, Trondheim, Biri og Albir i Spania, der reiseselskapet driver to leilighetsanlegg.

Administrerende direktør Ingjald Martin Nilsen vil ikke opplyse hvor mye selskapet skylder.

HagaNor Reiser ble har sitt utspring fra Haga-familien i Sandnes, og ble opprettet på slutten av 1990-tallet.

Finanskjendisen John Arild Ertvaag har vært hovedaksjonær i selskapet. Men hans selskap Nordic European Travel, som var morselskap og eide 95 prosent av aksjene i HagaNor Reiser, ble slått konkurs i januar i år.

Også den gang ble det vurdert å slå HagaNor Reiser konkurs. Men Ingjald Martin Haga, med base i Bergen Turistbusser, ble hentet inn for å snu driften i selskapet.

Hauge har vært både styreleder og administrerende direktør den siste tiden etter at Ertvaag trakk seg ut av styret tidligere i høst.