Hopp til innhold

Trodde drosjesjåføren trengte hjelp

Gjengen som banket opp en drosjepassasjer i Stavanger, misforsto situasjonen. Nå kan alle vente seg reaksjoner fra politiet.

Antall personer som er siktet i saken, var tirsdag ettermiddag redusert til fem, etter at politiet skjønte at drosjesjåføren var en uskyldig part i saken. De fem mennene som er siktet, kan alle vente seg reaksjoner i form av bøter og dommer.

- Det skyldes at noen av mennene har voldssaker på seg fra før. De vil få en annen reaksjon enn de som ikke har forhold på seg fra tidligere, sier politioverbetjent Kristian Johansen ved Stavanger politistasjon.

Les også: Drosjekrangel endte i slagsmål

Etter en rekke avhør mener politiet at de nå vet hva som skjedde natt til mandag, da en mann ble funnet forslått på Fiskepiren i Stavanger. Mannen hadde sammen med to andre menn vært på byen, og skulle dra fra sentrum til østre bydel. Underveis ble det en diskusjon i drosjen om kjøreseddelen til dosjesjåføren.

- De reagerte på hvordan drosjesjåføren oppførte seg, og ba om å få se kjøreseddelen. Det ville ikke drosjesjåføren, og det har han gitt en grei forklaring på. Uansett ble det etterhvert enighet i drosjen om at de skulle dra til politiet for å få dette oppklart, sier Johansen.

Bråstopp

På vei til politistasjonen ble det en bråstopp ved bensinstasjonen på Blåsenborg, med det resultat at ene passasjeren slår hodet i dashbordet. Han går ut av bilen. Det ser en gjeng med unge menn, som dermed tror at drosjesjåføren trenger hjelp.

- Vi trodde i starten av saken at drosjesjåføren hadde bedt om hjelp fra de siktede, men det viste seg å ikke stemme. Drosjesjåføren ville bare ha passasjerene ut av bilen, og turen var betalt, sier Johansen.

Les også: Seks er siktet etter drosjekrangel

Tilfeldigheter

Passasjerene oppfattet situasjonen så truende at de valgte å stikke av, med gjengen i hælene. Den ene av passasjerene skilte lag med de to andre, og det var han gjengen tok igjen og slo ned. Han slapp fra det med lettere skader.

- Det er tilfeldigheter som gjorde at saken endte slik den gjorde. Hadde ikke mennene som oppholdt seg på bensinstasjonen løpt etter passasjerene, og slått den ene, så hadde dette aldri vært noen sak for politiet.

- Er saken nå oppklart fra politiets side?

- Det er den.

De fem mennene i alderen 18 til noen og tjue år, blir løslatt tirsdag ettermiddag.