Hopp til innhold

- Resultatet er blitt flott

Stavanger-ordfører Karl Johan Sevland åpnet tusenårstedet i byen.

Leif Johan Sevland åpner tusenårsstedet

Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland åpnet tusenårsstedet tirsdag ettermiddag.

Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

– Jeg er veldig glad for at resultatet er blitt så flott!

Det sa Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland da han foretok den offisielle åpningen av byens tusenårssted tirsdag ettermiddag.

– Bare å ta det i bruk

Anleggsarbeidet har pågått i tolv år og tusenårsstedet har kostet mer enn 100 millioner kroner. Ordføreren mener det har vært verdt strevet.

– Det er blitt fantastisk fint. Det måtte gjøres. Vi var stolte av det gamle torget vårt, men vi skal innrømme at tiden hadde fart litt tøft med det. Nå er det rustet opp og det er blitt veldig flott. Nå gjelder det bare å ta det i bruk på den måten som et slikt sted skal brukes, sa Sevland til NRK.

– Et flott uterom

Karl Jan Søyland som er byplanpolitiker for Arbeiderpartiet i Stavanger er ikke enige med kritikerne som sier at tusenårsstedet er blitt en folketom steinørken.

– Hvis en ser på det som har skjedd i sommer med festivalene som har vært og andre store arrangementer, så hadde vi aldri fått det til hvis vi ikke hadde hatt en slik festplass som dette i Stavanger sentrum, sier Søyland.

AP-politikeren mener Stavanger har fått et flott uterom som alle kan misunne byen.

– Vi har fått en kjempe-festplass, en nydelig plass som fremhever domkirken som jo er perlen i Stavanger uansett hva vi mener. Vi har fått en paradegate forbi Norges Bank-bygget og opp til rådhuset, mener Søyland.

Hva synes du om tusenårsstedet?

Flere nyheter fra Rogaland