Hopp til innhold

– Bortvis bråkmakere fra sentrum i én måned

Tore B. Kallevig, gruppeleder i Stavanger Frp, vil luke vekk verstingene for å få ro i Stavanger sentrum i helgene.

Politiet i patruljerar i Stavanger

Flere i politiet gruer seg til å patruljere i Stavanger sentrum på grunn av fyll og bråk.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Jeg mener politiet skal kunne bruke «verstingparagrafen», og bortvise bråkmakere fra sentrum over en lengre periode, sier Tore B. Kallevig, gruppeleder i Fremskrittspartiet (Frp) i Stavanger.

Politiet kan i dag bortvise aggressive og truende personer fra sentrum i 24 timer. Kallevig vil at dette skal økes til en måneds utestenging fra sentrum.

– Vi må se på hvem som er voldsutøverne, og konsentrere oss om dem, mener han.

– Må konsentrere seg om enkeltpersoner

Tore B. Kallevig

Tore B. Kallevig (Frp) mener bråkmakerne må bortvises i én måned.

Foto: Marius Vervik / Frp

Fyll og slåssing gjør at flere i politiet gruer seg til å patruljere i sentrumsområdene i Stavanger i helgene, og de har hendene fulle med å transportere berusede mennesker og skrive ut forelegg for bråk.

De to siste helgene har fyllearresten på politistasjonen vært fylt opp av bråkmakere, og politikere i Stavanger vil ha slutt på ukulturen i byen.

Sosialistisk venstreparti (SV) vil ha kortere skjenketider for å få ned volden i sentrum, men Kallevig ønsker heller tiltak som rammer bråkmakerne.

– I stedet for å skjerpe inn skjenketidene, som vil gå ut over alle, bør vi ta tak i de få som lager problemer, sier Kallevig.

Han vil ha mer synlig politi i gatene for å gjøre det hyggelig for alle i sentrum.

– Det må være et samarbeid mellom politi og dørvakter ved utestedene i byen, slik at de får luket vekk verstingene, sier han.

Vil ha kortere kebabkøer

Marcela Molina

Marcela Molina (SV) vil ha kortere skjenketid og matservering for å bli kvitt bråket i sentrum.

Foto: NRK

Marcela Molina (SV) vil heller ha en times kortere skjenketid, og stenge matserveringen tidligere.

– Erfaringer fra Trondheim viser at en times kortere skjenketid har bidratt til mindre bråk. Stenger man matkøene tidligere, kommer folk seg kjappere hjem, sier hun.

Det er ikke Kallevig enig i.

– Vi skal ikke ha et samfunn hvor vi bestemmer når folk skal få kjøpe seg mat. De fleste i Stavanger oppfører seg, og drar ut på byen for å ha det hyggelig, mener han.

– Jeg vil oppfordre Kallevig til å ta seg en tur med politiet i sentrum på nattestid. Bråket er ikke Stavanger verdig, og det er ikke snakk om et titalls mennesker som lager bråk, sier Molina.