Hopp til innhold

Fyrer opp felles fyrverkeri

Stavanger kommune sørger for felles fyrverkeri i regi av profesjonelle pyroteknikere flere steder også i år.

Fyrverkeri

Stavanger kommune tar seg av fyrkerkerioppskyting i år også. (Illustrasjonsbilde)

Foto: MURAD SEZER / AP

Fyrverkeri i Sandnes

Fyrverkeri fra i fjor.

Foto: Ragnar Christensen / NRK
Forbudssone fyrverkeri

Innenfor den merkerte sonen er det ulovlig å skyte opp fyrverkeri.

Foto: Stavanger Kommune
Fyrverkeri i Sandnes

Fyrverkeri fra i fjor.

Foto: Ragnar Christensen / NRK

Det vil bli skutt opp felles fyrverkeri fra Byhaugen, Hinna Park, Prixbanen på Hundvåg, Madlatuå (eventuelt Møllebukta), Varden og Vålandstårnet.

– Vi inviterer innbyggerne til å støtte opp om fellesfyrverkeriet. Det blir flott og helt ulikt det folk har lov til å fyre opp på egen hånd. Ikke minst er dette trygt. Profesjonelle pyroteknikere vil stå for oppskytningen og sørge for at sikkerheten blir ivaretatt, sier Stein Bethuelsen park og vei i Stavanger kommune.

Forbud mot pinneraketter og nødraketter

Det er også i år forbud mot oppskytning de stedene der det arrangeres fellesfyrverkeri. I disse områdene blr deti tydelig markert hvor forbudsonen går.

Ved privat oppskytning utenfor forbudsonene minner kommunen om at det om at innbyggerne følger sikkerhetsreglene, som at fyrverkeri kun skal brukes i åpne områder og mot sjø eller vann.

– Vi må også få minne om forbudet mot pinneraketter og bruk av nødraketter. Og husk å rydde opp eget avfall, som utbrente rester etter fyrverkeri, sier Bethuelsen.

Totalforbud i trehusbyen

Som før er det totalforbud mot bruk av fyrverkeri i Gamle Stavanger, Stavanger sentrum og store deler av Eiganes, Våland og Storhaug. Årsaken er den brannfarlige trehusbyen.

Oppskyting av fyrverkeri er forbudt i området avgrenset av Bjergsted, Christen Thranes gate, Seehusens gate, Stokkaveien, Holbergs gate, Madlaveien, Tjodolvs gate, Johan Thorsens gate, Hillevågsvatnet, Paradis, Avaldsnesgata til Spilderhaugvigå og Grasholmen.