Hopp til innhold

Opptil fire timers venting i Boknafjordsambandet

Køen til ferjekaien i Mortavika strekker seg i 19.30-tiden fredag kveld rundt åtte kilometer.

Ferjekø Mortavika

Køen strekker seg rundt åtte kilometer fra ferjekaien, melder ansatte ved ferjeterminalen fredag kveld.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Det kan bety at folk må vente mellom tre og fire timer for å komme seg over fjorden. Det sier ansatte på ferjeterminalen i Mortavika.

– Den siste kystbussen som kjørte forbi fortalte at køen stod nesten helt tilbake til Mastrafjordtunnelen, sier en av de ansatte i billettluka til NRK.

Hun forteller at det var nesten like mye kø i pinsen i fjor.

Tok mindre passasjerer

Boknafjordsambandet

Ferjen var nesten tom for folk på grunn av transport med farlig last fredag kveld.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

NRKs reporter Anett Johansen Espeland forteller at hun måtte vente i drøye to timer på å komme med ferjen.

Da hun endelig kom med var hun en av bare 129 passasjerer ombord. Det på grunn av at kjøretøy med farlig last var på ferja.

– Vanligvis tar jo ferjen over 500 passasjerer. Jeg sitter her i restauranten og den er nesten tom, sier Johansen Espeland, som er på vei til Bergen i pinsehelgen.

Rolig kaos

Kim Erik Larsen er førstestyrmann på MF Stavangerfjord. Han sier ferja har hatt to avganger med redusert passasjerkapasitet på grunn av transport med farlig last.

Avgangen fra Mortavika klokken 19.25 var en av de. Det var også en tildligere i ettermiddag. I dag har det vært transport med LNG-gass som har skapt problemer for ferjene.

– Folk vet jo at det ikke er vår feil, men de lurer selvfølgelig på hvorfor vi tar så få passasjerer når køene er så lange, sier Larsen.

Også Larsen har fått meldinger på at ferjekøene strekker seg åtte kilometer fra ferjekaien på Mortavika. Folk som venter lenge for å komme med tar det likevel med et smil, sier han.

– Vi kan vel kalle det rolig kaos, sier førstestyrmannen.

Siste avgang for MF Stavangerfjord skulle vært klokken 22, men Larsen regner med at det blir ekstra avganger for å ta unna de lange køene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.