Vipers tapte første kamp

Vipers Kristiansand fikk en dårlig start på sluttspillet i håndball for kvinner. De tapte den første kampen i pulje 1 søndag kveld.

Vipers - Levanger

Vipers ledet kampen flere ganger, men Levanger ble til slutt for sterke.

Laget tapte 24–26 for Levanger i den nye hallen i Aquarama i Kristiansand sentrum, få dager etter at den nye hallen ble innviet mot seriemester Larvik.

Levanger kom på 7. plass i serien i år, mens Vipers ble et hakk bedre med sin 6. plass.

Frem og tilbake i Aquarama

Kampen i Vipers nye storstue bølget frem og tilbake før pause.

Bare ti minutter ut i 1. omgang var hjemmelaget oppe i en fem måls ledelse da det stod 9–4. Men gjestene knappet inn den ledelsen til 9-7, og da tok Vipers en timeout.

Det hjalp lite, for få minutter etter den lille pausen hadde Levanger scoret to mål til, og stillingen var 9–9.

Men etter det klarte hjemmelaget å dra ifra, til pause var stillingen 14–10.

Rask opphenting

Levanger begynte den andre omgangen svært bra.

Fra å ligge under med fire mål var stillingen 15–14 bare seks minutter ut i den andre omgangen, og nok en gang ble hjemmelaget tvunget til å ta en timeout for å få orden på laget.

Men bortelaget bare fortsatte. Da klokken i hallen viste 7:22 var stillingen 15-16, og Levanger ledet for første gang i kampen, bortsett fra da de ledet etter å ha scoret kampen første mål.

Nok en gang klarte laget fra Kristiansand å svare, og tok tilbake ledelsen da de var to mål foran Levanger, men igjen kom bortelaget tilbake.

Fem minutter før slutt stod det 23–23 på poengtavlen i Aquarama.

Men mot slutten ble bortelaget for sterkt. Da dommeren blåste av kampen, stod det 24–26.

Tøff neste kamp

I sluttspillet skal Vipers møte bronsemedaljevinner Tertnes i den neste kampen, da på bortebane i Bergen.

Dersom Vipers Kristiansand vinner puljen sin, altså pulje 1, møter de Larvik eller Byåsen i semifinalen i sluttspillet.

De to lagene er automatisk videre til semifinalene som serievinner og serietoer.

I den andre puljen skal Stabæk, Storhamar og Glassverket gjøre opp om en plass i semifinalen.